Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Περσινά Ξινά Σταφύλια - C'est La Vie, Ονειρογραφία, 2/1/2012



Μπήκε το 2012 και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσει μια χρονιά? Μα φυσικά με ένα live και μάλιστα μιας μπάντας που γουστάρεις να την ακούς , να την βλέπεις και να την αφήνεις να σε παρασύρει! Με αυτές τις προοπτικές ξεκινήσαμε να πάμε σε ακόμα ένα live με headliners τα Περσινά Ξινά Σταφύλια!
Τη βραδιά άνοιξαν οι C’est La Vie, μια μπάντα πιτσιρικάδων από τη Βέροια με πολύ κέφι και διάθεση να ανέβουν στη σκηνή και να ροκάρουν με τον πιο αγνό και καθαρό τρόπο που υπάρχει! Τα παιδιά ήταν πολύ καλά, με την τραγουδίστρια να τραβάει την προσοχή μου λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους. Γενικά άκουσα μια πολύ καθαρή φωνή, χωρίς προσπάθεια για επιτηδευμένα φωνητικά, ωραίες δεύτερες, δυνατό μπάσο, πολύ καλή κιθάρα, διακριτικά πλήκτρα και παιχνιδιάρικα ντραμς. Η σκηνική παρουσία ήταν αυτό ακριβώς που θα περίμενε κάποιος από παιδιά αυτής της ηλικίας. Το θάρρος της απειρίας συναντά τη χαρά της δημιουργίας και τη διάθεση για διασκέδαση. Και το αποτέλεσμα αυτού, μια πολύ καλή παρουσία και ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ενός δυνατού live.


Setlist:
Fell in love with a girl
Blue orhid
7 Nation Army
Oh yeah
Hush
Are you gonna be my girl
Jailhouse Rock
Funky Isle (Δικό τους)
Come Together
Μαγικό Χαλί
Cannabis
Narcotic


Ήδη από τους C’est La Vie το κοινό είχε μαζευτεί μπροστά από τη σκηνή. Με το που ανέβηκαν και τα 8 πια μέλη στη σκηνή (προστέθηκε και ο Ηλίας στο τρομπόνι) ο κόσμος άρχισε να γεμίζει τα κενά. Μετά από την απαραίτητη διαδικασία το σύνθημα δόθηκε, τα φώτα χαμήλωσαν και το intro ξεκίνησε. Μια λέξη μόνο μπορεί να εξηγήσει αυτό που ακολούθησε, Π-Α-Ν-Ι-Κ-Ο-Σ!!! Από τα πρώτα κιόλας ριφάκια ξεκίνησε ένας ξέφρενος χορός που κράτησε μέχρι το τέλος. Ακούσαμε παλιά αγαπημένα τραγούδια, καινούρια σπαρταριστά κομμάτια αλλά και διασκευές κλασικών punk και όχι μόνο συγκροτημάτων. Η ενέργεια που είχανε τα παιδιά δεν άργησε να φτάσει και στο κοινό που στην κυριολεξία παραλίγο θα κατεδάφιζε το μαγαζί. Ήταν χαλαρά το καλύτερο live τους από όσα έχω δει και από άποψη απόδοσης των κομματιών αλλά και από διάθεση!! Με απλά λόγια μια φάλτσα μπάντα με μέλη 9, μας έκανε να χορέψουμε μαζί τους στο ρυθμό του Rock n’ Roll, μας τα είπαν για Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για δουλειές και για ρεμάλια, για βολεμένους ανθρωπάκους, δημόσιο, εξουσία και τις ληστείες τους, για ύποπτες βραδιές με μεταμεσονύκτια ιντερλούδια, μας φούσκωσαν τα πανιά με φριχτά όνειρα ντυμένα με χακί στολές, και όλα αυτά με το ραμολιμέντο αστυνόμο Σαϊνη να παίρνει μάτι! Στο τέλος απλά μας είπαν να πέσουμε για ύπνο και τα φώτα έσβησαν! Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι θα μείνουνε για πάντα παιδιά! Και εμείς μαζί τους!




Setlist : (με * είναι τα καινούρια κομμάτια που ανέφερα πιο πάνω και με ** οι διασκευές)
Intro- Σβήνουν τα φώτα
Rock n’ Roll
Χόρεψε
Get that beat **
M.M.E
Πανκ-Σοκ
Δούλευε Ρεμάλι
Δημόσιο *
Πέσε για ύπνο
Μεταμεσονύκτιο
Αέρα στα πανιά μας
Εξουσία και Χαρά
Ύποπτη Βραδιά *
Guns of Brixton **
Τρελός
Φρικτό όνειρο
Θάλασσα Χακί
Ληστεία
Αστυνόμος Σαϊνης
One step beyond **
Άκου ανθρωπάκο
Bad Boys **
Ραμολιμέντο
I wanna be sedated **
Για πάντα παιδιά
Too drunk to fuck **
Περσινά Ξινά Σταφύλια
Σβήνουν τα φώτα (ξανά μετά από απαίτηση του κοινού)

Να πούμε ότι στον ήχο ήταν για μία ακόμα φορά το ένατο μέλος του συγκροτήματος, ο Tsery, που έκανε πάλι τα θαύματά του!!!

ps: οι φωτογραφίες είναι από την ittoletta!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου