Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σκέψεις #1

Βέροια… Ένα μεγάλο κρεβάτι, μια μεγάλη μούφα… Και όπως θα έλεγε και ο Πλιάτσκας, αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Αν μου επιτρέπεις να το αλλάξω λίγο…. Αν θα μπορούσα τον χρόνο να άλλαζα, ποτέ να μην σε γνώριζα και με "αδέρφια" να άραζα! Γιατί στην τελική σαν τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας στα άσχημα δεν υπάρχει κανένας! 


Κ.

Δεκαετια 90 μερος 3ον

Τεξας 29/2/12

Αυτο ειναι το τελευταιο κειμενο απο την δεκαετια του 90 οπως ειχα προαναφερει. Αργησα λιγο καποιων υποχρεωσεων, να λιγο το live μασκε, να λιγο καποιες προβολες απο ταινιες που κανουμε αλλα κυριως αργησα διοτι ετοιμαζουμε εδω και αρκετες μερες ενα περιοδικο μαζι με τον φιλο μου τον SUK. Τι ακριβως θα περιεχει το περιοδικο? Θα το μαθετε στις παρακατω γραμμες..

Καποια Τεταρτη εν ωρα εκπομπης μου (black list λεγεται!)και ενω καθομασταν με τον Suk στο grandma's studio ξαφνικα τραβηξαμε ενα παλιο album το οποιο περιεχει φωτογραφιες με graffiti απο την Βεροια, αλλα δικα μου, αλλα του SUK και αλλα πιο παλιων αλλα ολα απο την δεκαετια του 90.Και ενω νοσταλγουσαμε στιγμες μου ηρθε μια ιδεα να σημειωσω σε ενα χαρτι ολες τις ομαδες που υπηρχαν μεχρι το 2000. Καπου εκει πες λιγο ο ενας κατι πες λιγο κατι ο αλλος αποφασισαμε να καταγραψουμε ολη την ιστορια του graffiti της Βεροιας και να το κανουμε ενα περιοδικο για να υπαρχει καταγεγγραμμενη. Ετσι αποφασισαμε να βρουμε ολους τους παλιους graffitαδες με τους οποιους ειχαμε μεγαλωσει με τα σχεδια τους και να μας δωσουν υλικο και πληροφοριες.
Ετσι την επομενη μερα αρχισαμε την ανιχνευση και ο ενας μας εφερε σε επαφη με τον αλλον και ο αλλος στον αλλο..
Καταφεραμε και βρεθηκαμε σε επαφη με ατομα τα οποια βαφανε πριν 15-18 χρονια. Πραγματικα ποτε δεν θα ξεχασω τις εκφρασεις ολων οταν τους λεγαμε τι ετοιμαζουμε για να διαδεχτουν τα μπραβο το ενα μετα το αλλο. Μαθαμε πως γεννηθηκε το πρωτο graffiti στην Βεροια το οποιο εγραφε sabotage και μαλιστα ειχε γινει σε σχολειο και την παραφυσιολογια που ακολουθησε απο καθηγητες και μαθητες. Αλλωστε για το 1994-95 ητανε αδιανοητο να γινει graffiti με την λεξη αυτη και ποσο μαλιστα οταν δεν υπηρχε καποιο αλλο τετοιο σε ολοκληρη την πολη.
Ας μην ξεχναμε οτι εκεινη την εποχη οι artists δεν ειχανε ιντερνετ,περιοδικα, γνωσεις αλλα ακομα και τα spray δεν ητανε καταλληλα για graffiti και ομως ο καθενας τους ειχε βρει εναν λογο για να πιασει ενα spray και να βρεθει εκει εξω.

παραθετω μερικες φωτογραφιες. πιο πολλα στο περιοδικο που θα κυκλοφορησει συντομα



Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο κακός σου εαυτός (σκότωσε το μπάτσο που έχεις μέσα σου....)

Ο πόλεμος είναι πρώτα μέσα σου και μετά στους δρόμους! Μην ξεχνάτε ποτέ ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Το συναντάς καθημερινά στη δουλειά σου, τον λες μαλάκα σε μια διασταύρωση, καλημέρα στον καθρέφτη όταν πλένεις τα δόντια σου! Τελικά ίσως να βγει και κάτι καλό από την κατάσταση, ίσως κάποιοι ξυπνήσουν κανονικά και ξεφύγουμε από αυτή την κοινωνική παρακμή....
 
Κοτσος

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑμΠΕλΟφιΛοσΟφίΕς σΕ περίΟδΟ κΡίσΗς


ΑγΑπηΤοί φίΛΕς κΑι ΑγΑπηΤές φίλΟι,

    Νομίζω ότι, ένας άνθρωπος, αρκείται με λίγο φαγητό, νερό, ύπνο και sex. Με την εξέλιξη όμως, ένας άνθρωπος έχει ανάγκη, από δεκάδες συσκευές και εξαρτήματα διαφόρων ειδών, που του κάνουν τη ζωή πιο βολική(?), ευχάριστη(?), άνετη(?) και ενδιαφέρουσα(?). Έτσι, χάνει ώρες από τον ύπνο του, χαλάει την ποιότητα του φαγητού του, δεν έχει όρεξη για sex και πολλές φορές, αυτοκαταστρέφεται με ουσίες που τον φθείρουν (κι ας το ξέρει).
    Ένα ζώο είναι ο άνθρωπος και μάλιστα, το πιο αιμοβόρο κι άγριο στον πλανήτη. Γι’ αυτό και την έκανε νωρίς από τη φύση, κι από τότε, τη βιάζει καθημερινά. Σκοτώνει τα ζώα, τα κατασπαράζει, φτιάχνει ρούχα από τα δέρματά τους, τρώει τα φυτά (ορισμένα από αυτά, τα καπνίζει κιόλας), φτιάχνει φάρμακα, αλλά, το χειρότερο είναι ότι καταστρέφει. Μολύνει τα ποτάμια, τις θάλασσες, τον αέρα, καίει δέντρα, καλύπτει με τσιμέντο το πράσινο, γιατί πολύ απλά, το ον αυτό, έχει μία μανία εξόντωσης, επιβλητικότητας, αλαζονείας και εσωστρέφειας. Θέλει συνεχώς, να καταναλώνει όλο και περισσότερο, τόσο που κάποια στιγμή, θα αρχίσει να τρώγει ο ένας τον άλλον, στην κυριολεξία. Όλο αυτό, μοιάζει ανεξέλεγκτο και χωρίς καμία, μα καμία ισορροπία.
    Αυτό το ον, περιέχει μία κατηγορία ανθρώπου, που έχει την ικανότητα να επιβάλλεται, είτε μέσω της βίας, της διπλωματίας, της ευφυΐας του, και ενίοτε, συσπειρώνεται, με σκοπό να κατακτήσει, να εξουσιάσει και να κυβερνήσει. Είναι πρόθυμο, να θυσιάσει ακόμη και την ίδια του τη ζωή προκειμένου, να καταφέρει τα παραπάνω, ή να θυσιάσει τις ζωές των άλλων (ακόμη καλύτερα). Γενικότερα, το ον αυτό, είναι παντοδύναμο. Παρότι, οι περισσότεροι, πιστεύουν σε ανώτερες γι’ αυτούς, δυνάμεις, (π.χ.: Θεούς, αγίους, πνεύματα, κλπ.), το ον αυτό έχει φτιάξει όπλα, που μπορούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να διαλύσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Και χωρίς όμως τα όπλα, το ον αυτό, έχει τον τρόπο να καταστρέψει τους άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, έστω και σταδιακά.
Υπάρχει και μία κατηγορία ανθρώπων, που εύκολα εξαπατούνται, ληστεύονται και κατακρεουργούνται από τους από πάνω, τις περισσότερες φορές, χωρίς καν, να το καταλάβουν. Επίσης, υπάρχει μία κατηγορία ματάκηδων, μπανιστιρτζήδων, αδιάφορων, δε ξέρω πώς να τη χαρακτηρίσω, αλλά, δείχνει να μην ενοχλείται και να μη νοιάζεται και πολύ, για όλα αυτά.
    Απλά, παρακολουθεί.. Κάποιες φορές βέβαια, έρχονται έτσι τα πράγματα, και το ον αυτό, αγανακτεί, κατακρίνει, διαδηλώνει, ίσως και λίγο ετεροχρονισμένα, μιας και το κακό έχει ήδη γίνει.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ον αυτό εξελίσσεται, δεν το βάζει εύκολα κάτω, καταφέρνει τις περισσότερες φορές, να νικά τους φόβους του και να βάζει κάτω οποιονδήποτε κι οτιδήποτε, επιχειρεί να τον φθείρει και να τον σκοτώσει. Γι’ αυτό και αγωνίζεται, δημιουργεί και πολλαπλασιάζεται.

Υ.Γ.1. Δε μας τρόμαξαν άλλα κι άλλα, θα μας τρομάξει η κρίση και το μνημόνια..??
JoHnnY sDR

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Χειμωνιάτικο Τοπίο…


….πώς το υποδεχόμαστε??? Διανύουμε έναν πολύ αυθεντικό χειμώνα! Και μάλιστα την κατάλληλη περίοδο. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας χιονίζει. Σε αρκετές το έχει στρώσει. Ξέρω ότι αυτομάτως δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Μη με παρεξηγήσετε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να γράψω κάτι για αυτά. Ξέρω ότι υπάρχουν, τα βλέπω και με θλίβουν. Αλλά υπάρχει και τόση ομορφιά σε ένα χιονισμένο τοπίο!
Δεν ξέρω αν στην πόλη σου χιονίζει। Και απευθύνομαι σε σένα αναγνώστη! Αν χιονίζει παράτα τα όλα και έβγα έξω. Περπάτα στους χιονισμένους δρόμους. Βρες την τρέλα μέσα σου και πέσε στο φρέσκο, αφράτο, απάτητο χιόνι. Κυλίσου, κάνε πεταλούδες με χέρια και πόδια και άσε το αποτύπωμα του παγωμένου πισινού σου στον έδαφος. Μην είσαι ιερόσυλος. Βγάλε την κουκούλα. Πέτα την ομπρέλα! Αν θες βάλε ένα σκούφο, όσο πιο γελοίο τόσο το καλύτερο. Χώσε τα χέρια σου στο χιόνι, πλάσε μια μπάλα και πέτα την σε κάποιον. Αν είσαι μόνος, κοίτα γύρω σου και όλο και κάποιον θα δεις να κρατάει την ίδια μπάλα και να ψάχνει κάπου να την πετάξει. Παίξε χιονοπόλεμο. Στήσε έναν χιονάνθρωπο. Επιστράτευσε όση φαντασία κρύβεις να δεις με τι θα κάνεις τα μάτια και το στόμα. Τα χέρια είναι εύκολο. Το πιο πιθανό είναι να αποτύχεις. Αλλά κλάιν. Απόλαυσέ τη διαδικασία! Ποιος ξέρει πότε θα μπορέσεις να πάρεις τζούρα από τα παιδικά σου χρόνια?
Βγες βράδυ. Περπάτησε. Βρέξε τα πόδια σου. Απόλαυσε τη διαδρομή. Κάτσε κάτω από τη λάμπα του δήμου και βρες μια φωτογραφία. Κάτσε σε ένα ύψωμα και χάζεψε την ασπρίλα που ανοίγεται κάτω από τα πόδια σου! Χάζεψε με τον ροζ ορίζοντα! Κλείσε τα μάτια σου, κοίτα ψηλά και νιώσε τις νιφάδες να γεμίζουν το πρόσωπό σου! Και έπειτα ξεκίνα να γελάς! Γέλα σαν τρελός! Πιες μια γουλιά κονιάκ από το φλασκί που κρύβεις στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν σου. Κέρνα και τον φίλο σου! Κέρνα και τον περαστικό.
Κρίση ρομαντισμού? Δεν ξέρω τι με έπιασε.. Σιχαίνομαι το κρύο υπό νορμάλ συνθήκες..Χμ… Θα μου βάλω θερμόμετρο!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

LIVE MASKE @ ΤΕΧΑS-ΒΕΡΟΙΑ... 25-2-12

Μετά από όλα τα party, live που έχουμε κάνει η ομάδα "TEXAS CREW" έρχεται να διοργανώσει ένα ακόμα.... Maske Live!!!

TO TEXAS CREW ετοιμάζει μια Live-άρα MASKE για όλα τα πιθήκια που ψήνονται να ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΟΥΝ και να ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΟΥΝ... ΤΟ LIVE θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Σε κλειστό χώρο 100 μέτρα μετά τις γραμμές των τρένων στο δρόμο ΒΕΡΟΙΑ-ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ...

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ:
  • ΣΤΙΓΜΑ (HARDCORE PUNK- Thessaloniki)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ (PUNK-Κavala)
  • HUMAN DECAY (THRASH- Thessaloniki)
  • HOLY WAR (THRASH- Thessaloniki)
  • ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (HARDCORE-Thessaloniki)
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΤΥΜΕΝΟΙ........................ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΜΠΑΜΠΑ..

ΣΚΟΠΟΣ:
Tο LIVE γίνεται με σκοπό ΠΡΩΤΑ να περάσουμε ωραία μιας και οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους μας (και να γίνουμε κουρουμπελα) και μετά αν μείνουν χρήματα θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ για την οικονομική ενίσχυση και την συνέχιση του STUDIO - GIAFKA RECORDS που ήδη έχει προχωρήσει σε τεράστιο βαθμό και μέρος των μηχανημάτων του LIVE θα είναι δικά μας...

Texas Crew


TEXAS CREW: 
Πως ξεκίνησε η φάση, δραστηριότητες & το προηγούμενο party

Να μαι και εγώ να εγκαινιάζω την πρώτη μου ανάρτηση στις 7 και 30 το πρωί μετά το 2ο vinyl party... Πριν μερικές μέρες σκεφτόμασταν να αναβάλουμε το πάρτυ λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν τελικά να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του. Και έτσι έγινε...


Στις 6 το απόγευμα άφησα και εγώ τις τελευταίες υποχρεώσεις μου στο γραφείο για να ετοιμαστώ για το πάρτυ. Κοιτώντας το ηλεκτρονικό θερμόμετρο από το βενζινάδικο να φλερτάρει με τους 2 βαθμούς με πέρασε ένα κύμα άγχους για την προσέλευση του κόσμου. Ευτυχώς η μόνιμη απαισιοδοξία που με κυριεύει για ακόμα μια φόρα δέχτηκε την ήττα της. Στα αλήθεια ποίος θα περίμενε να μαζευτούνε 80-100 άτομα με -2 βαθμούς σε ένα block party παραμονή Χριστουγέννων?? Κι όμως...

Αναπολώντας το παρελθόν θυμάμαι την ιστορία του veria texas crew και όλα τα πάρτυ που έχουμε διοργανώσει. Πάνε τουλάχιστον 4 χρόνια από την φορά που στήσαμε το πρώτο πάρτυ στην περιοχή της κυψέλης, μια συνοικία - όαση με πλατάνια, με γήπεδο μπάσκετ μέσα στην καρδιά της Βέροιας. Σε αυτή την γειτονιά που μεγαλώσαμε στήσαμε τις πιο τρελές ιδέες. 2o vinyl party, 2o μασκέ πάρτυ, 1o πάρτυ τρελών όπου είχαμε καλέσει όλους τους φευγάτους της πόλης μας, ένα προβάδικο, μία σοφίτα στην οποία κάναμε παρτυ για το άνοιγμα της, κολάν πάρτυ και άλλα πολλά. Σε όλες αυτές τις κινήσεις αυτής της τρελοπαρέας υπήρχε και ο άνθρωπος κλειδί, το στήριγμα μας, ο γερο-Μίλτος...

Ο γερο-Μίλτος μας έλεγε συχνά ότι είχε δώσει όρκο στα 12 του ότι όταν θα μεγάλωνε θα στήριζε την νεολαία με όλη την δύναμη της ψυχής του διότι είχε μεγαλώσει ορφανός και δεν είχε στήριγμα ποτέ κανέναν κι έτσι αποφάσισε να γίνει αυτός η αλλαγή που ήθελε να δει στον κόσμο. Έδινε την ψυχή του για την κυψέλη αλλά κυρίως για την νεολαία που σύχναζε εκεί. Πόσες φορές μας γλίτωσε από τα παράπονα της γειτονιάς και πάντα μας υποστήριζε και μας έδινε δίκιο. Δεν ήθελε μια νεολαία που θα καθόταν άπραγη. Έτσι αυτός σε εμάς βρήκε αυτήν την νεολαία που ήθελε και εμείς σε αυτόν τον δάσκαλο, τον καθοδηγητή το στήριγμα που ψάχναμε. Αυθόρμητος άνθρωπος, με τσαγανό και αποφασιστικότητα και πολλά κιλά τρέλα και όχι μόνο...

Το 2010 στα μεσάνυχτα που ξημέρωνε Πρωτομαγιά αποφάσισε να γίνει αυτόχειρας στην γειτονιά που μεγάλωσε , στην κυψέλη, σαν αντίδραση για την υπογραφή του κράτους προς το μνημόνιο και γενικά για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που υλοποιούνται τώρα.




Texas Crew - Fonografitzides

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

report live Dilated Peoples salonica




Texas 4/2/12

Να μαι και πάλι στο σταθμό 10 χρόνια μετά από το τελεταίο μου live και να περιμένω το τρένο για Θεσσαλονίκη αφού ο χιονιάς δυστυχώς δεν με επέτρεψε να πάρω το rapmobile μου. Κάθοντας με τον Allas θυμήθηκα όλες εκείνες τις παλιές καλές μέρες που τα live ήτανε φωτιά. Nα καιο Σπύρος μαζί με τον Κωστή να φτάνουν και αυτοί για την αποψινή συναυλία των DiLAted Peoples.Μα πρωτού να φτάσω στην συναυλία να κάνω μια μικρή περίληψη για το συγκεκριμένο συγκρότημα.
Οι dilated peoples αποτελούνται απο τον Dj Babu, τον Evidence και τον Rakaa Iriscience. Μετά το platform ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δίσκοι Expansion Team (2001), Neighborhood Watch (2004) και τέλος το 2020(2006) όπως και μέσα στο 12 έχουνε ανακοινώση το Directors of Photography. Τους Dilated Peoples τους πρωτοέμαθα το 2000 όταν τσίμπησα το cd τους σε ένα μεταλάδικο(!!!) στην Θεσσαλονίκη καθώς έψαχνα για cd και δίσκους. Ήτανε η χρονιά η οποία είχανε βγάλει το πρώτο τους δίσκο το The Platform. Όταν το έβαλα να το ακούσω διαπίστωσα ότι μουσικά και στιχουργικά δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα hip hop συγκροτήματα της δυτικής ακτής παρόλο που ήτανε από το LA. Επίσης εντυπωσιάστηκα όταν είδα ότι ήτανε από τα λίγα συγκροτήματα που διατηρούσαν την αρχική ιδεολογία του hip hop έχοντας dj, και τι dj μάλιστα..
Το live έγινε στην αποθήκη του Μύλου από ένα κατάμεστο μαγαζί από 700 άτομα περίπου. Την συναυλία την ξεκίνησε ο Λόγος Απειλή ο οποίος τελικά βγήκε στην σκηνή με τους υπόλοιπους Απέχεις. Δυστυχώς όμως εμένα με άφησε παραπονεμένο αφού είπε μόλις ένα τραγούδι από το ''Aλλα λόγια να μισιόμαστε''. Την σειρά είχε ο 12ος πίθηκος με τον Hatemost όπου είναι τελείως χάσιμο χρόνου να μιλήσω για αυτούς.
Ο πρώτος ο οποίος ανέβηκε στην σκήνη ήτανε ο Dj Babu για να ακολουθήσει ο Evidence και τέλος ο Rakaa. Είχα ακούσει από παιδιά στην Αθήνα όταν έπαιξαν το 2001 ότι οι dilated έχουνε μια μοναδική επαφή με τον κόσμο στα live. Πραγματικά χαίρομαι που τα λόγια βγήκαν αληθινά. Η επαφή και η επικοινωνία που έχει το συγκεκριμένο συγκρότημα με το κοινό την έχω δει σπάνια. Σε κάθε τους κομμάτι κατάφερναν ακόμα και την πιο απαλή μελωδία να την κάνουν να ακούγεται σαν οπλοπολυβόλο. Ακούστηκαν τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους όπως work the angles, worst to come worst,love and war,u can't hide u can't run,this way αλλά και από τον προσωπικό δίσκο του Evidence , cats and dogs ο οποίος κυκλοφόρησε μέσα στο 2011. Ο Dj Babu στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για την φήμη που τον διακρίνει σαν dj και το απέδειξε και solo κάποια στιγμή με scratches και beat jungling τα οποία μόνο η ομάδα των Beat Junkies μπορεί να τα κάνει.
Οι dilated peoples άφησαν τις καλύτερες εντύπωσεις στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά επίσης καλές εντυπώσεις άφησε και ο κόσμος στο συγκρότημα το οποίο δήλωσε ότι δίνει υπόσχεση ότι του χρόνου μάλλον θα τους ξαναδούμε.
Τέλος εκτός από απίστευτο συγκροτήμα απέδειξαν ότι είναι και απίστευτοι άνθρωποι αφού στο τέλος ο ίδιος ο rakaa με ευχαρίστησε για την υπομονή μου διότι είχα δανείσει σε 2 κοπέλες τον μαρκαδόρο για να υπογράψει τα εισητηρία τους!
Ελπίζουμε να τους δούμε το δυνατόν συντομώτερο.


Ευχαριστω όλα τα παιδιά που είμασταν μαζί (allas,suk,nour,daver,σπυρος,κωστας,sia,djcron)

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Panikos - Awakening from Lethargy (2011)

   
   Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου LP δίσκου των ΠΑΝΙΚΟΣ με τίτλο ''Το ξύπνημα από το λήθαργο'' (Awakening from Lethargy) θα γράψω λίγα πράγματα για το πως αντιλαμβάνομαι τη μουσική τους.

   Οι ΠΑΝΙΚΟΣ είναι μία από τις παλαιότερες εν ενεργεία diy h/c punk μπάντες. Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1988 και ο ήχος τους από την αρχή ήταν ξεχωριστός,  h/cpunk θα το αποκαλούσα με βαθιά κοινωνικοπολιτικό στίχο και πολύ γρέζι στη φωνή. Ομολογουμένως ο ήχος τους τότε, στο 1ο demo τους θύμιζε πιο πολύ punk καταστάσεις αντιθέτως με τα επόμενα που κυκλοφόρησαν, που στο ήδη h/c punk σκηνικό προστέθηκαν επιλεκτικά ατμόσφαιρα και ψυχεδέλεια με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έναν εκρηκτικά ατμοσφαιρικό ήχο. Όλα αυτά τα συναντάμε από τα μέσα του '90 και μετά σε κάποιες κυκλοφορίες με τραγούδια «ύμνους» όπως το «όλα για το χρήμα» και «where is the freedom» . Δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε λιγότερο ατμοσφαιρικά κομμάτια όπως το «ψεύτες», «σκατοκοιλαράδες», «νύχτα ταραχών»(εμπεριέχεται και στο καινούριο LP).  

   Ο νέος τους LP δίσκος περιέχει έξι τραγούδια,  τέσσερα παλιά κομμάτια σε νέες ηχογραφήσεις και δύο καινούρια στο ίδιο ύφος και με περισσότερα εφέ.Ο ήχος τους πλέον είναι πιο γεμάτος με πολύ ωραίες κιθάρες Σε κάποια κομμάτια όπου χρειάστηκε προσαρμόστηκαν οι στίχοι για να ταιριάζουν στην εποχή μας, σε σχέση με την εποχή που τα είχαν  πρωτοκυκλοφορήσει σε demo  Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2011 σε 500 κόπιες μαύρου βινύλιου εμπεριέχοντας  ένθετο με τους στίχους σε ελληνικά και αγγλικά και αφίσα. Οι ηχογραφήσεις έγιναν το καλοκαίρι του 2009. Δυστυχώς εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα.  Επίσης έχουν κάνει άλλες δύο κυκλοφορίες στο παρελθόν  ένα 7'' το 1993 και ένα split LP με τους Γερμανούς WWK το 1996.

track list: 
1.Νεκροί
2.Αντισταθείτε
3.Νύχτα ταραχών
4.Το ξύπνημα από το λήθαργο
5.Βουλιάζουμε
6.Πατρίς

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link.
Καλή ακρόαση λοιπόν.....