Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Είμαστε ακόμα ζωντανοί.... [ARET]

Συναυλία: Εκτέλεση μπροστά σε ακροατήριο ενόργανης ή φωνητικής μουσικής ή και τα δύο μαζί, με ορισμένο πρόγραμμα. Μονο αυτο δινει σαν ορισμο το site της Βικιπαιδεια...για μας ομως τους συναυλιακιδες..ειναι πολλα περισσοτερα.

Συναυλια ειναι οταν ενα,δυο η περισσοτερα ατομα με διαφορα οργανα η και καθολου (ακαπελα, ναι το μαθα κ αυτο!), δινουνε ολο τους το ¨ειναι¨ πανω σε μια σκηνη, ειναι το να βλεπεις το παθος των καλλιτεχνων πανω στη σκηνη και να παιρνεις και συ λιγο εως πολυ απ αυτο.Ειναι η μοιρασια.. διαφορων και διαφορετικων συναισθηματων.. ειναι η χαρα, η τρελα ακομα και η μελαγχολια , τα 3 βασικα συναισθηματα που κυριαρχουν σε καθε λογης συναυλια.Ισως.. το καθενα ξεχωριστα..ισως κι ολα μαζι. κι ετσι καταληγεις σε μια εναλλαγη συναισθηματων του εσωτερικου σου κοσμου αναλογα το κομματι που ακους.Μπορει να ειναι ακομα κι ενα ξεσπασμα συναισθηματων κι απλα εκεινη τη στιγμη να βγηκε στην επιφανεια..γιατι οπως και να το κανεις η μουσικη εχει κι αυτη την την ικανοτητα..να μπαινει μεσα σου μ ενα μαγικο τροπο..και να αγγιζει καρδια και μυλο..

Σιγουρα αναλογα μ αυτα που σε κυριαρχουν κλεινεις εστω και λιγο τα ματια και περνανε εικονες απο μπροστα σου..αναμνησεις..ειτε δικες σου ειτε του συνθετη του κομματιου ειτε του τραγουδιστη..μαζι με τους διπλανους σου και τους διπλανους των διπλανων σου και παει λεγοντας..μζ με 5 με 10 με 20..με 1000δες κοσμο..κατα προτιμηση βραδακι..για τους ρομαντικους ετσι ωστε η παρουσια των αστεριων και του φεγγαριου να σου χαριζουν extra φωτισμο περα απο τα φωτα της σκηνης..Καποια στιγμη μαζι με τα δικα σου χερια βλεπεις κι αλλα να ναι ψηλα και να κουνιουνται ρυθμικα..μπορει και οχι..σε χαλαρους ειτε τρελους ρυθμους...σιγουρα θα γινεις μελος μιας τερρρραστιας χοροδιας να συνοδευει τον τραγουδιστη..

Κοιτας γυρω σου..κοσμος καθε λογης ..παρεακια ,ζευγαρακια,..ακομα και οικογενειες , να σιγοτραγουδουν μαζι σου ..μπορει να σαι κ συ μελος αυτων...μπορει και οχι...ετσι ομως σου δινεται η ευκαιρια για νεες γνωριμιες...ειτε φιλικες..ειτε ερωτικες...

Ο καλυτερος ομως συνδυασμος που λες ‘μ ενα σμπαρο 2 τριγονια’ ειναι να ταξιδεψεις σε ενα μερος που δεν εχεις ξαναπαει..ετσι μαζι με τη συναυλια εχεις κερδισει και την εμπειρια του ταξιδιωτη σε αλλα μερη.. και σε αλλη γη μαζι με τη μουσικη.

Συναυλιακος χωρος: Μπορει να ναι σταδιο..μπορει να ναι θεατρο..μπορει να ναι σε παραλια...μπορει σε βουνο η διπλα στο ποταμι..μπορει να ναι σε σπιτι..σε αυλη..ακομα και σε ταρατσα..καθε χωρος με τη χαρη του..

Σταδιο: χαοοοοοοοος...τρρρρρελααα...χανεσαι μεσα στο πληθος..ερχεσαι τοσο κοντα με τοσα διαφορετικα ατομα και φωναζετε μεχρι να πονεσουν τα λαρυγκια..για να ακουστουν μεχρι το stage οι φωνες σας ...χοροπηδατε μεχρι το ποδια να παραληρησουν κ τα χερια να πονανε απο το χειροκροτημα και το περα δωθε στους ρυθμους της μουσικης...τα μαλλια σου εχουν γινει λουτσα απο το μπουγελο με τα νερα και τις μπυρες...

Θεατρο: καθεσαι και απολαμαβανεις..κλεινεις ματια..και εκει ειναι που η φαντασια οργιαζει και οι αναμνησεις σκανε σαν βομβες..

Παραλια: ποδια γυμνα στην αμμουδια..μπυρτιτσα...τσιγαρακι..και τα κυμματα συνοδευουν τη μουσικη..κι αμα λαχει κανεις και τη βουτια σου..

Βουνο: φουτερακι...και χοροπηδας σαν τρελοοοος για να ζεσταθεις μεχρι να σκασεις..κ απλα πας λιγο πιο περα απο τη μαζα παιρνεις λιγο αερα-καθορο! κ ετσι παλι φτου κι απ την αρχη..

Ποταμι: αραζεις εκει στις οχθες...πετας κανα πετραδακι....αρχισε...αλλα ο ηχος του ρεματος σου αποσπαει καμια φορα την προσοχη...

Σπιτι: ενα μικρο party!μπορει και μεγαλο αναλογα το χωρο που διαθετει το σπιτι...ατμοσφαιρα κυριως παρειστικη..ριχνεις κ παραγγελιες..γεια μας ολοι μαζι κ ετσι...χορος ,αστεια...μεχρι το πρωι..αρκει να μην διακοπει νωριτερα απο τους ξενερωτους γειτονες...

Αυλη: συνηθως κηπος ..να νιωθεις ετσι λιγο πιο κοντα στη φυση..παρομοια φαση με σπιτι..απλα εξωτερικος χωρος..κ ετσι εχεις την ευκαρια να βλεπεις την αλλαγη της μερας σε νυχτα και το αντιστροφο...

Ταρατσα: παρομοια φαση με σπιτι και αυλη..συνδυασμος θα λεγα..απλα εχεις και τη θεα επιπλεον..

Αυτα ειχα να πω.. προσπαθησα να βαλω τα παντα ολα μεσα σ ενα κειμενο...αλλα και παλι δυσκολα..ειναι προσωπικες εμπειριες δικες μου αλλα και των γυρω δικων μου ανθρωπων..ισως εχεις ζησει κι εσυ ολα αυτα...ισως πολλα η λιγα απ αυτα..ισως ενα μονο..ισως και κανενα..(και θα ναι κριμα).Καποιοι σκεφτονται και τα χρηματα που δεν θελουν να διαθεσουν παρολο που αξιζει..αμα ομως το ψαξεις..λιγη τυχη και το ατιμο timing,σου δινουν και τζαμπα πραμα! Μπορει να μην το πιστευεις αλλα ναι! Υπαρχει στην εποχη μας ακομα το τζαμπα!

Απλα σκεψου και μονο το ακουσμα της αγαπημενης σου μουσικης απο αγαπημενους καλλητεχνες να παιζεται live μπροστα στα ματια σου και να χεις οοοολα αυτα..οταν εισαι γενικα μαστουρα με τη μουσικη καταληγεις να γινει addicted στις συναυλιες...αυτο εχω γινει εγω τουλαχιστον.

Aret

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

1st EDESSYCHO FESTIVAL 7/9/12

Η αγάπη για τη μουσική αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν μια ανεξάρτητη ομάδα νέων από την Έδεσσα, στην πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα μουσικό φεστιβάλ στον τόπο τους.

Η αρχική ιδέα, που γεννήθηκε πριν δυο χρόνια, γίνεται πραγματικότητα αυτήν την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στο ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας, στην Έδεσσα. Στο «1st EDESSYCHO FESTIVAL», όπως το ονόμασαν, οι μουσικές θα είναι κυρίως balkan-ska-punk ενώ οι δύο από τις τέσσερις μπάντες που θα εμφανιστούν είναι Εδεσσαϊκές, καθώς ένας από τους στόχους της ομάδας είναι να δώσει βήμα σε νέους μουσικούς της πόλης.

Στη σκηνή θα ανέβουν οι Skaribas, Balguns, Baildsa και τα Περσινά Ξινά Σταφύλια. Οι Skaribas δημιουργήθηκαν το 2001 στην Έδεσσα. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 100 live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουν κυκλοφορήσει δύο cd, το “Αντιτουριστικό” (2007) και το “Εναλλακτικές μορφές φλερτ” (2010), καθώς και ένα dvd το “Kung-fu live” (2009). Από την αρχική σύνθεση (9 άτομα) οι πέντε παραμένουν ίδιοι, ενώ στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι πέντε. Η μουσική τους αποτελεί μίξη σκα, πανκ, ρέγκε, σόουλ, φανκ, χιπ χοπ, τζαμιν και πολλά άλλα.
Οι Baildsa, είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Ξεκίνησαν τις πρώτες συναυλίες τους περίπου το 2008 ενώ το πρώτο τους CD “United States Of Balkans” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011.
Mια μίξη, από punk rock-hardcore και dirty ska-reggae ρυθμούς, μπερδεμένη με βαλκανικούς ήχους και ανατολίτικες μελωδίες θα προσφέρουν στο κοινό της Έδεσσας τα Περσινά Ξινά Σταφύλια, μια οκταμελής μπάντα που ξεκίνησε το 2000, με άλλο όνομα, σε ένα υπόγειο στη Βέροια. Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε ο πρώτος επίσημος δίσκος τους, με τίτλο “Αέρα στα Πανιά μας”, μία ανεξάρτητη παραγωγή, ενώ σύντομα, θα αρχίσουν ηχογραφήσεις για νέο δίσκο.
Τέλος οι Εδεσσαίοι Balguns κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα ως μπάντα, αφού συγκροτήθηκαν και άρχισαν πρόβες μόλις αυτό το καλοκαίρι. Όπως φανερώνει το όνομά τους, η μουσική τους είναι κυρίως balkan, με επιρροές από ska, funk και punk.

Χρήσιμα:
Θέατρο Καβαλιώτισσας, Έδεσσα. 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.
Προπώληση: 7 ευρώ
Ταμείο: 9 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων (στα μπαρ: RIVER, BOBBY’S (ΟΙΩΝΟΣ) και DUOMO στην Έδεσσα, καθώς και στο μπαρ LA GENTE στην Αριδαία): 7 ευρώ. Στο ταμείο: 9 ευρώ.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

22/9/12 LIVE @ Φουαγιέ Πολυτεχνείου (Περσινά Ξινά Σταφύλια, Allergic, Roundlights)

Το έντυπο "Utopicos Gritos" διοργανώνει συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στα πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη. Μια συναυλία σε Punk-Rock σπινταριστούς ρυθμούς, Ska-Punk, Rock 'n Roll και ότι άλλο προκύψει... Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ μέσα στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου (γιατί θα βρέξει!). Πάρτε και ομπρέλα καλού κακού....

Θα παίξουν μουσική και θα σας διασκεδάσουν με τα καραγκιοζιλίκια τους τα εξής ρεμάλια:
  • Περσινά Ξινά Σταφύλια [Dirty Ska-Punk, Βέροια]
  • Allergic (ex 63High) [Punk-Rock, Θεσσαλονίκη]
  • 'Roundlights [Rock 'n Roll, Θεσσαλονίκη]
  • The Majesties [Indie Rock, Θεσσαλονίκη]
Είσοδος: τζαμπαντάν.
Ώρα έναρξης: 10... 10 και....


το event στο facebook: https://www.facebook.com/events/390443591029017/

Περσινά Ξινά CREW