Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Punks on Tour (Ομίχλη, Πάνκρεας, Old School Rednex, The Vagabonds 77)

    Τι κι αν όλα έχουν αλλάξει... Οι εποχές, οι συνήθειες, η punk σκηνή. Τι κι αν αμέτρητοι φίλοι δεν είναι πια κοντά μας.... Ενάντια στην καθημερινή αλλοτρίωση και στο "σταρχιδισμό" που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων, κάποια πράγματα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ. Παραμένουμε σταθεροί και πιo λυσσασμένοι από όταν πρωτοξεκινήσαμε. Είμαστε λίγοι μα και τόσο πολλοί. Αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν φωνές και τακτικές ενάντια σε ότι θέλουν να περάσουν ορισμένοι, γιατί τους βολεύει, απαξιώνοντας τα πάντα. Για μας το punk είναι όπως ήταν 20 χρόνια πριν, είναι η μουσική της εξέγερσης και η κραυγή μιας εφηβείας και μιας γενιάς πού συνεχίζει ακόμα να βρίσκεται εδώ αντιμέτωπη με όλους και με όλα.
    Συνεχίζουμε να παίζουμε για σας που μας στηρίζετε τόσα χρόνια.. Παίζοντας PUNK ROCK από πόλη σε πόλη....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...


PUNKS TOUR DATES:
* 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ LIVE BOΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ
THE VAGABONDS 77
ZΜΠΑΡΑΛΙΑ

* 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ LIVE ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 

THE VAGABONDS 77
ΝΟ ΜΙΝD

* 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ LIVE ΣΤA ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΑΛΟΝΙΚΑ
THE VAGABONDS 77
BAD MOVIES

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία υποστήριξης FREE PUSSY RIOT

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, μαζί με το Charity Festival και το Block 33, σας προσκαλεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 22.00, στη συναυλία υποστήριξης της απελευθέρωσης τριών μελών του ακτιβιστικού, φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot, όπου τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθησαν και στη συνέχεια καταδικάστηκαν, ύστερα από δράση που πραγματοποίησαν μέσα στον ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Η δράση αποτελούσε ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην καταπίεση που ασκεί το καθεστώς του Πούτιν και τους ισχυρούς δεσμούς κράτους και εκκλησίας της Ρωσίας.

Στις 17 Αυγούστου τα μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για χουλιγκανισμό, παρ’ όλο που η δράση ήταν ειρηνική και δεν περιείχε βία.
Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου εκδικάζεται η έφεση και πλήθος οργανώσεων και καλλιτεχνών ανά τον κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις υποστήριξης. Η Διεθνής Αμνηστία ανακήρυξε τις φυλακισμένες ως "κρατούμενες συνείδησης".

Ελάτε και εσείς να υποστηρίξουμε τις PUSSY RIOT και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ στη συναυλία με το συγκρότημα "GO OVER 1000".

Στην εκδήλωση θα μαζευτούν υπογραφές οι οποίες θα παραδοθούν στο Ρώσικο Προξενείο, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, σε κοινή διαμαρτυρία με οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Σεπτεμβρίου, 22.00
LIVE οι "GO OVER 1000"

Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
Charity Festival

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - PUSSY RIOT ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Video υποστήριξης:

Επίσημη σελίδα υποστήριξης:
Διεθνής Αμνηστία
Change.org
Cause.com
Cause.com Οικονομική υποστήριξη
Avaaz.org

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

  • 21 Φεβ 2012 Ως δράση ενάντια στην επανεκλογή του Putin στη Ρωσία, πέντε γυναίκες μέλη του ακτιβιστικού φεμινιστικού punk-rock συγκροτήματος Pussy Riot, μπαίνουν στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, προσπαθώντας να γυρίσουν ένα τραγούδι σε βίντεο το οποίο ονόμασαν “Πανκ Προσευχή: Άγια Μαρία η Παρθένος διωξε τον Πούτιν/Punk Prayer: Mother of God Drive Putin Away". Στο τραγούδι αυτό μιλάνε ενάντια στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin παρακαλώντας την Παναγία να τον απομακρύνει και να γίνει φεμινίστρια, ενώ αναφέρονται και στον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλο Ι, συνδέοντας την εξουσία με την εκκλησία και την διαφθορά. Ο Πατριάρχης Vladimir Mikhailovich Gundyayev (Κύριλος Ι) υποστήριξε ανοιχτά τον Πούτιν στις εκλογές 2012 λέγοντας ότι είναι ένα "θαύμα του Θεού".Η δράση ήταν μη-βίαιη και δεν υπήρξε βανδαλισμός. Η ασφάλεια της εκκλησίας απομάκρυνε τα μέλη σε λιγότερο από ένα λεπτό. Την ίδια μέρα οι Pussy Riot ανεβάζουν το video: 
         
  • 26 Φεβ 2012 Το βίντεο προκαλεί αντιδράσεις στην Εκκλησία και η αστυνομία ανοίγει φάκελο εναντίον τους.
  • 3 Μαρ 2012 Συλλαμβάνονται τα μέλη Maria Alyokhina και Nadezhda Tolokonnikova.
  • 16 Μαρ 2012 Συλλαμβάνεται η Yekaterina Samutsevich. Όλες είναι κατηγορούμενες για χουλιγκανισμό και τους αρνήθηκε να βγουν με εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη χαρακτηριζόμενες ως επικίνδυνες για την κοινωνία.
  • 5 Aπρ 2012 Η Διεθνής Αμνηστία τις χαρακτηρίζει κρατούμενες συνείδησης και ζητάει την άμεση απελευθέρωση τους.
  • 17 Αυγ 2012 Tο αποτέλεσμα της δίκης είναι καταδικαστικό σε δύο χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για χουλιγκανισμό (!!!).
  • 21 Σεπ 2012 Απονέμεται το βραβείο LennonOno για την Ειρήνη από την Yoko Ono στις Pussy Riot ελπίζοντας στην απελευθέρωση τους. Το βραβείο αυτό δίνεται κάθε δύο χρόνια στα γενέθλια του John Lennon στις 9 Οκτωβρίου. Επιπλέον θα βραβευτούν η Rachel Corrie (ακτιβίστρια που σκοτώθηκε από Ισραηλινή μπουλντόζα προσπαθώντας να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου), John Perkins (γνωστός από τις "Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου"), Christopher Hitchens Δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός για το βιβλίο του "God is not Great".
  • 25 Σεπ 2012 Υποψήφιοι για το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Pussy Riot. Το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης απονέμεται κάθε χρόνο από το 1988 σε άτομα και οργανώσεις που διακρίθηκαν στη μάχη για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Το 2011 απονεμήθηκε σε ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης. φέρει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού φυσικού και αντικαθεστωτικού, Αντρέι Ζαχάρωφ.
  • 1 Οκτ 2012 θα εκδικαστεί η έφεση και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
[english]
Free Pussy Riot Thessaloniki Support Event: Sunday 30 Sep, 22.00 Block 33
Poster by Molly Crabapple, New York http://mollycrabapple.com/

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ζυμώσεις, μούχλες και μανιτάρια [kampouris]


Η κοινωνία μας μοιάζει με ζυμάρι που δεν είχε αρκετή μαγιά και έχει πιάσει να σαπίζει...
παράξενες ζυμώσεις συμβαίνουν ή μάλλον συνέβαιναν από παλιά. Διάφοροι μύκητες παλεύουν ποιος θα σαπίσει μεγαλύτερο κομμάτι...

Από την μία ο εθνικιστικός μύκητας (μα όσο και αν να κρύβει προσπαθεί, κάποια γωνία από τη σβάστικα όλο και θα φανεί...) που όλο και κερδίζει έδαφος - άνθρωποι που πιστεύουν πως για τα προβλήματα της χώρας μας φταίνε κάποιοι άλλοι... φταίνε οι πολιτικοί, φταίνε οι Τούρκοι, φταίνε οι Ισραηλινοί, φταίνε οι καναλάρχιδες φταίνε οι λαθρομετανάστες - έχουν αποδεχτεί δηλαδή πως εμείς οι Έλληνες είμαστε τα θύματα, οι καημένοι του κόσμου που βάλθηκαν όλοι να μας ξεπαστρέψουν...
Οι γενναίοι που θα σταματήσουν την μετακίνηση των πληθυσμών τραμπουκίζοντας μικροπωλητές, που τα λένε σταράτα στη βουλή, που ασπάζονται την πολεμική της Σπάρτης. Αλλά τι κάνανε για το ξεπούλημα της Ελληνικής γης και της αγροτιάς μέσω του ξεπουλήματος της Αγροτικής τράπεζας; Αυτόν τον μύκητα τον χάψανε άτομα που έχουν πρόβλημα στην οσμή και στην όραση τους καθώς και μισό-μεθυσμένοι από την ευμάρεια που δεν είδαν τη μούχλα και τη σαπίλα. Τα μανιτάρια που παράγει αυτός ο μύκητας έχουν την ιδιότητα να καίνε και τα τελευταία ίχνη εγκεφάλου σε αυτούς που τα καταναλώνουν.
Βέβαια ο μύκητας αυτός δεν θα μπορούσε να έχει τόση ισχύ χωρίς την πολύτιμη βοήθεια από τον μύκητα που κατοικεί στην άλλη μεριά. Από αυτούς δηλαδή που γράφανε είτε στους τοίχους είτε το υπονοούσαν μέσα από τα έργα τους (τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, σχολικά βιβλία, συγγράμματα, άρθρα, φεστιβάλ κ.α.) το περίφημο "κοιμάσαι πατριώτης και ξυπνάς φασίστας".
Τα καταφέρανε! Ακόμα και άτομα που δεν ήταν πατριώτες ξύπνησαν μια μέρα φασίστες. Και αυτό το καταφέρανε δια της πολώσεως, δια της βαπτίσεως (π.χ. έχεις σημαία στην εθνική γιορτή; Είσαι φασίστας) και δια του παράλογου βερμπαλισμού τους σχετικά με θέματα όπως το μεταναστευτικό, τα εθνικά κ.α. τα οποία τα αντιμετώπισαν με τρόπο που προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού αλλά και τη δική τους. Με λίγα λόγια ο εθνικιστικός μύκητας τους χρωστάει πολύ μεγάλη χάρη.
Ο δεύτερος μύκητας μάλλον δεν είναι ένας αλλά συμβίωση πολλών... αποτελείτε από μια αναρχία και μια αριστερά που γηράσκει αεί διασπώμενη σε μικρά μανιταράκια που όλο και θα ξεπεταχτούν και το ένα θα τα βάζει με όλα τα άλλα γιατί όλο και θα βρει κάποια διαφορά στις ιδεοληψίες τους ή κάτι διαφορετικό στον βερμπαλισμό τους. Σέβονται βλέπεις την διαφορετικότητα...
Μάλλον πρόκειται για το μανιτάρια αμανίτης ο μυγοκτόνος, αμανίτης ο πάνθηρας, αμανίτης ο εαρινός και άλλοι αμανίτες παραισθησιογόνοι που καίνε και αυτοί τον εγκέφαλο...

Φυσικά από στο ζυμάρι της κοινωνίας την μεγαλύτερη θέση ακόμα κατέχει ο παλιός μύκητας της γενιάς του πολυτεχνείου. Ανακατέματα αριστερό -δεξιό ΠΑΣΟΚων ΝΔδων. Ένας μύκητας κατ' εξοχήν παρασιτικός και υποκριτικός. Τα μανιτάρια που παράγει είναι ο αμανίτης ο φαλοειδής ένα μανιτάρι όμορφο που ξεγελάει - το πιο δηλητηριώδες της ελληνικής φύσης .
Η καλή μαγιά 
Άρχισαν όμως (αν και καθυστερημένα) να γίνονται και καλές ζυμώσεις... Μικρές μικρές προσπάθειες από ομάδες πολύχρωμες πολιτικά ή και χωρίς κανέναν κομματικό χρωματισμό... Οι αγανακτισμένοι αν και ξε-αγανάκτησαν άφησαν λίγη καλή μαγιά - έστω το πνεύμα ότι μπορούν οι πολίτες να αγωνιστούν ενωμένοι χωρίς πολιτικές σημαίες και εμφύλιες έριδες. Άλλες προσπάθειες που της έχει αγκαλιάσει ο λαός, που προσπαθούν να δώσουν μια διέξοδο στην κρίση είναι:
Το Πελίτι, μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 1995 αλλά ο κόσμος τώρα αντιλαμβάνεται την αξία της. Βασικός στόχος του "Πελίτι" η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.
Ανταλλακτικά και αχρήματα δίκτυα άρχισαν να ξεπετάγονται παντού, με πρώτο το ΤΕΜ μαγνησίας, το ακολούθησαν το Καερέτι στην Ιεράπετρα Κρήτης, Ο Οβολός στην Πάτρα, Ο ήλιος στην Κατερίνη, το Κοίνο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 
Εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας και παράκαμψης μεσαζόντων με πρωτοπόρο τον σπόρο στην Αθήνα, το Σ.πα.με στην Θεσσαλονίκη, το Terra Verde στα Xανιά και τους Χωρίς μεσάζωντες στην Κατερίνη
Συνεταιριστικές προσπάθειες ξεκίνησαν και ξεκινάν παντού και έχοντας εύρος όλες τις φάσεις παραγωγής. Από πρωτογενή ως τριτογενή. Υγιείς αγροτικοί συνεταιρισμοί, συνεταιριστικά καφενεία, εστιατόρια, μαγαζιά.
Πολλές κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και χειραφέτησης. Σημαντικά εγχειρήματα είναι η κίνηση 136 για την αγορά της Εταιρίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης
Το ερώτημα είναι θα μπορέσουν τέτοια κινήματα να δώσουν λύσεις άμεσα στη μουχλιασμένη κοινωνία μας; Θα μπορέσουν οι πολίτες να αφήσουν καταμέρους ιδεοληψίες, ιδεολογίες, θρησκοληψίες, ταμπέλες και φωτοστέφανα, να πλησιάσουν και να συνεργαστούν σε πρακτικό επίπεδο;

«Υπάρχω γιατί υπάρχουμε»

    Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ' ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα. Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί. Ύστερα κάθισαν σ' έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα. Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν "UBUNTU" που σημαίνει «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!» Η λέξη "UBUNTU"στην γλώσσα τους σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε».


    Έγινε λοιπόν το αντίστοιχο παίγνιο και σε ένα Γυμνάσιο χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με την διαφορά ότι το καλάθι δίπλα στο δένδρο περιείχε ένα γυαλιστερό iPod, ένα iPad και ένα iPhone, πάλι με την εξήγηση ότι ο πρώτος τα παίρνει όλα. Όταν λοιπόν δόθηκε το σινιάλο για να τρέξουν, έπεσαν αγκωνιές, τρικλοποδιές, μπουνιές και τελικά το πιο μεγαλόσωμο παιδάκι έφτασε πρώτο και πήρε και τα τρία gadgets. Ύστερα, μερικά παιδάκια κάθισαν γύρω από τον μεγαλόσωμο συμμαθητή τους και τον παρακολουθούσαν να χειρίζεται τα ηλεκτρονικά καλούδια με θαυμασμό, κάποια άλλα είχαν περικυκλώσει τον ανθρωπολόγο και διαμαρτύρονταν για τους άδικους κανόνες του παιγνίου απειλώντας τον ότι θα τον καταγγείλουν στον Διευθυντή του Σχολείου και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κάποια άλλα δέχθηκαν μοιρολατρικά την τύχη τους, ψελλίζοντας ότι το όλο παίγνιο ήταν στημένο από ξένα κέντρα εξουσίας.
    Όταν ο ανθρωπολόγος συνήλθε και επέβαλε την δέουσα τάξη, πλησίασε το παιδάκι που νίκησε και το ρώτησε γιατί κράτησε και τα τρία gadgets αντί να σκεφτεί να κρατήσει το ένα και να μοιράσει τα υπόλοιπα σε δυο φίλους του. Εκείνο, του απάντησε μονολεκτικά 'ZBOUTSAM', που σημαίνει 'Στην Πούτσα μου'.
    Η λέξη 'ZBUTSAM' στην γλώσσα της εν λόγω χώρας/φυλής σημαίνει 'υπάρχω για να ζω σε βάρος των υπολοίπων, συγγενών, συμμαθητών, ντόπιων ή ξένων και το βρίσκω απολύτως φυσικό'. Το σχολείο του πειράματος ήταν το 2ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ελασσόνας και η χώρα του σχολείου, η Ελλάδα, έχει ήδη επίσημα χρεοκοπήσει από τις 19.05.2010. Ανεπίσημα δε, πολλά χρόνια πριν.


Το παραπάνω κείμενο μου το έστειλε ένας φίλος στο email μου. Η ιστορία μπορεί να είναι αληθινή μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως είναι παραδειγματική για όλους μας! 
Special thanks to: Manuel 
Kotsos210

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε... [kampouris]


για άλλα δέκα χρόνια άντε καθαρίσαμε...

Μπαίνουμε σε άγριο χειμώνα... Μέτρα, ανεργία, καλπάζουσα απελπισία...
Υιοθετήσαμε μια στάση νεοπλουτισμού με τα εισερχόμενα ευρωπαϊκά χρήματα τα οποία δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν στο μόχθο μας ως λαός- μάθαμε στο εύκολο χρήμα, γίναμε όλοι χρηματιστές, επενδυτές, έμποροι, αφεντικά και υποτιμήσαμε την παραγωγική εργασία. Σαν χαζονεόπλουτοι από την άλλη μεριά μάθαμε να αγοράζουμε τα φτηνά και να ζητάμε φθηνά εργατικά χέρια. Η χώρα μας για αρκετά χρόνια αποτελούσε οικονομικό παράσιτο που ζούσε από δανεικά της δύσης. Έτσι παρασιτικής μορφής ήταν και οι κερδοφόρες επιχειρήσεις που άνοιγαν: Σκυλάδικα στις επαρχίες για να χουν που να φάνε οι αγρότες τις επιδοτήσεις, Καφετέριες για να σκοτώνουν το χρόνο τους οι νέοι, Στριπτιτζάδικα για να ξεκαυλώνουν οι καυλωμένοι, Κανάλια, τσόντες, τζιπ. Έφτασε η κοινωνία μας στο σημείο μηδέν όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις , στο χαμόγελο, στον έρωτα και σε οτιδήποτε πραγματικό...

Σφίγγει όμως τώρα το ζωνάρι...
Τώρα πουλήσαμε την καγιέν και αρχίσαμε την δίαιτα. Τώρα παζαρεύουμε τον καθηγητή που θα κάνει ιδιαίτερα στο παιδί μας να μας κάνει μείωση ένα ευρώ... 
Αρχίσαμε να ξηλώνουμε τα γκαζόν και βάζουμε λάχανα. Μειώσαμε το χαρτζιλίκι του παιδιού στα 5 ευρώ... ταβέρνα μια στις 15 ή ακόμα μια το μήνα - από κει που πηγαίναμε κάθε δυο μέρες. Ακόμα και οι διατροφικές συνήθειες αλλάξαν κρέας λιγότερο - περισσότερα όσπρια.

Φταίνε οι αλήτες, οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι μασόνοι, οι προδότες πολιτικοί...
Αυτοί έκλεψαν δεν λέω! πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν. Πέρα όμως από το ότι εσύ τους ψήφιζες, ποιος σου φταίει που αγόρασες το τζιπ υποθηκεύοντας το σπίτι σου; Ποιος όμως σου φταίει που έβγαζες λεφτά με παρασιτικό (ή έστω μεταπρατικό τρόπο) και κάλυπτες όλες τις ανάγκες σου εισάγοντας προϊόντα ή εισάγοντας εργατικά χέρια...

Επανάσταση; και ποιο το επαναστατικό υποκείμενο;
Το μόνο του αίτημα του νεοέλληνα έχει οικονομική μορφή. Θέλει να μην κοπούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές- ποιος το θέλει αυτό; αυτός που δια της ψήφου, των ρουσφετιών και της σιωπής του διέλυσε εντελώς την κοινωνία. Αυτός που εξέδιδε το κράτος του και την κοινωνία του χάριν της τσέπης του τώρα μιλά για κράτος κοινωνικό και κοινωνικές παροχές... Αυτόν τον τύπο λοιπόν τον ακούω συχνά να λέει για επανάσταση - γελάω τόσο που τραντάζεται η καμπούρα μου! Αυτός περιμένει ακόμα ένα καινούριο "λεφτά υπάρχουν" για να τρέξει όπως τρέχουν οι κότες όταν τους πετάνε πέντε σπόρους στο κοτέτσι. Αυτός πώς να επαναστατήσει και πάνω πού να χτίσει την καινούρια Ελλάδα; πάλι σε δανεικά; Δυστυχώς ακόμα δεν κάναμε την αυτοκριτική μας, ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από την μέθη της ευμάρειας και πολύ φοβάμαι ότι για να ξυπνήσει έτσι που οδηγά προς το αύριο μεθυσμένος και κοιμισμένος νεοέλληνας η σύγκρουση θα πρέπει να είναι πολύ δυνατή...

Τι κάνουμε λοιπόν;
Μαθαίνουμε σε λιγότερα, γυρίζουμε σιγά σιγά στο παλιό μοντέλο των παππούδων μας που είχαν αυτάρκεια σε πολύ μεγάλο βαθμό (εμείς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πιο πλεονεκτική θέση από αυτούς γιατί επιπλέον έχουμε στα χέρια μας την επιστήμη, την τεχνολογία και την πληροφορία, πράγματα που μας χαρίζουν απίστευτες ευκολίες), μαθαίνουμε να χαμογελάμε, να μιλάμε, να ζητάμε και να δίνουμε...

Και μαζί με όλα αυτά περιορίζουμε λιγάκι την "κριτική" και την μετατρέπουμε όσο μπορούμε σε "αυτοκριτική" μπας και δημιουργηθεί μια καλή μαγιά για την κοινωνία.

Η επανάσταση δεν ξεκινάει ούτε από πείνα ούτε από αγανάκτηση - Η επανάσταση θα ξεκινήσει με το κλείσιμο των τηλεοράσεων, με το άνοιγμα των ανθρώπων.

από το blog του Καμπούρη: kampouristv.blogspot.gr

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Περσινά Ξινά Σταφύλια - Αέρα στα Πανιά μας -5 €-

''Λοιπόν φιλαράκο, άραξε μαζί μας! Μείνε να σου παίξουμε τη μουσική μας! Ράτσα, φυλή, πατρίδα, θρησκεία, δεν έχουν απολύτως καμία σημασία…''

Τα Περσινά Ξινά Σταφύλια είναι μια φάλτσα μπάντα με μέλη 8! Ξεκινούν στη Βέροια το 2000, ως “Εκτός Εαυτού”, αργότερα “Έξω Φρενών” κι από το 2006, προκύπτουν τα Περσινά Ξινά Σταφύλια. Μέχρι και το 2010, τα μέλη του συγκροτήματος είναι διασκορπισμένα εδώ κι εκεί. Από το Καλοκαίρι του ’10 όμως, η παρέα μαζεύεται στη Βέροια, αρχίζουν ξανά οι πρόβες, τα Live και σιγά-σιγά, οι ηχογραφήσεις για τον πρώτο επίσημο δίσκο, με τίτλο «Αέρα στα Πανιά μας». Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η κυκλοφορία του δίσκου αργεί λιγάκι, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το CD περιέχει 11 tracks (+ 1 κρυφό ρεμπέτικο track), εκ των οποίων 2 κομμάτια είναι ορχηστρικά. Η μουσική είναι μια μίξη, από μελωδικό punk-rock, με dirty ska και reggae στοιχεία, αρκετά επηρεασμένη από Βαλκανικούς ήχους. Ο στίχος, αναφέρεται σε απλές καθημερινές ιστορίες, καθώς και σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής.

ΖΗΤΩ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ!
Π.Ξ.Σ. CREW
Το CD είναι διαθέσιμο:
Βέροια:
1) Ta-boo PlayCoffee 5 (Κοντογεωργάκη 3)
2) Καφέ Μπρίκι (Μητροπόλεως 44)
3) Laternative Studio (Πίνδου 31)
Θεσσαλονίκη:
1) Nico Tattoo (Αλεξ. Σβώλου 37),  (Δημ. Γούναρη 33) και (Δημ. Γούναρη 21)
2) MicroXtreme (Εμ. Γρεβεννών 5)
3) Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα)
4) Dr.Skin (Παλαιών Πατρών Γερμανού 25)

Μπορείτε να το παραγγείλετε και ταχυδρομικά μέσω του: www.scarecrow.gr  
Και φυσικά σε όλες τις συναυλίες μας. Για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε στην επίσημη μας σελίδα: persinaksinastafylia.gr ή σε facebook και myspace.


Υ.Σ. Σύντομα, θα ανακοινωθούν κι άλλα σημεία πώλησης...

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Φασισμός [kampouris]

Φασισμός είναι μια λέξη που περισσεύει τελευταία σε συζητήσεις διαδικτυακές και φυσικές, αριστερές και δεξιές, μεγάλων και μικρών. Η κοινωνία εκφασίζεται λένε...
Ο όρος φασισμός ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες, ενικός: fascis, ιταλικά fascio :φάσιο) που ονομάζονταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ».
Εμείς θα κάνουμε μια δική μας ανάλυση και θα δώσουμε ένα δικό μας ορισμό τον οποίο θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε από τη λαϊκή συνείδηση.

Φασίστας για τον καμπούρη είναι αυτός που αρχικά αυτοταμπελώνεται και ταμπελώνει ώσπου μια στιγμή δεν διακρίνει πλέον πρόσωπα και προσωπικότητες παρά μόνο ταμπέλες, διαχωρίζει τους ανθρώπους βάσει της ταμπέλας που τους έχει δώσει, ομαδοποιεί και γενικεύει... Επειδή έχει μάθει τον εαυτό με μια ταμπέλα δεν μπορεί παρά μόνο να δίνει ταμπέλες. Ψάχνει λοιπόν μια φράση που θα πει ο άλλος, μια κίνηση ώστε να του δώσει την ταμπέλα του... Ο φασίστας έχει πάντα την άρεια παρέα του που αρχικά μπορεί να είναι η φυλή του, η ράτσα του ή οι ομοϊδεάτες του αλλά σύντομα μπαίνουν περισσότερα διαχωριστικά κριτήρια τόσα που στο τέλος μένει μόνος του. Διαχωρίζει ανθρώπους σε κουτάκια σαν να είναι βίδες και παξιμάδια... Τους στερεί το δικαίωμα να μετανοιώσουν- να αλλάξουν δεν βλέπει την αφετηρία του άλλου και φυσικά δεν ανοίγει συζήτηση μαζί τους. και αυτό γιατί; επειδή είναι διαφορετικοί .


Φασίστες εκ των δεξιών σε μια κοινωνία που σαπίζει... 
Το σπυρί του συστήματος μεγαλώνει, παραμορφώνεται και όσο και να το καλύπτουν όλο και κάποια ακρούλα της σβάστικας θα περισσέψει. Ένα σύμπτωμα που όσο και να μη του δώσουμε χώρο και φωνή όσο και να το αποκρύπτουμε βρωμάει τόσο ώστε αποκαλύπτει την αρρώστια που δεν εντοπίζεται μόνο στο σπυρί αλλά είναι εξαπλωμένη σε όλο το σώμα της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που ο ρατσισμός (ο πραγματικός και όχι μόνο αυτός στα αστεία) την έχει διαπεράσει από άκρη σε άκρη και ουσιαστικά ο ρατσισμός την ζει. Τον ρατσισμό πληρώναμε τόσα χρόνια που εκμεταλλευόμασταν ανάγκες αλλοδαπών έχοντάς τους να δουλεύουν φθηνά και ανασφάλιστα, τον ρατσισμό καταπίνει κάθε καταναλωτής που αγοράζει με μόνο κριτήριο την τιμή παραγνωρίζοντας ή αγνοώντας ότι αυτά παράχθηκαν με ανασφάλιστη και μαύρη εργασία - που δεν θα την ανεχόταν για τον εαυτό του και για την ράτσα του. Τον Ρατσισμό πληρώνεις όταν αγοράζεις το φθηνό παιχνίδι που το έφτιαξε φτύνοντας αίμα ένα παιδί από την Ασία και ύστερα το δίνεις για να παίξουν τα παιδιά σου. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ανάγκη το ρατσισμό για να ζήσουμε αλλά ο ρατσισμός δεν μας έχει ανάγκη και πλέον αρχίζει να στρέφεται εναντίον μας.


Φασίστες εξ' αριστερών...
Μέχρι στιγμής ζήσαμε το φαινόμενο να σου φοράνε την ταμπέλα φασίστας ή ρατσιστής μόνο και μόνο επειδή είπες ότι αγαπάς την πατρίδα σου, μόνο και μόνο επειδή είπες πως το μεταναστευτικό αποτελεί πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί - μόνο και μόνο επειδή θα πεις ότι είσαι Έλληνας. Αυτή η ακραία και φασιστική πρακτική από προοδευτικούς τύπους τελικά είναι που επέδρασε πολύ βοηθητικά στην απενεχοποίηση του φασισμού και του ρατσισμού. Επέδρασε επίσης θετικά στο να δώσει στο φασισμό σάρκα και οστά με την μορφή πολιτικού κόμματος καθώς και στην δημιουργία πόλωσης εντός της κοινωνίας με τον ένα πόλο στο φασισμό. Βέβαια όλοι αυτοί οι πολέμιοι του φασισμού και του ρατσισμού κάναν το παν για να ισχυροποιήσουν αυτή την πόλωση γιατί στην ουσία την χρειάζονται - τους έδωσε λόγο ύπαρξης και δράσης. Βλέπεις στα site τους οι μισές αναρτήσεις έχουν να κάνουν με το φασισμό, τον ρατσισμό και την Χρυσή Αυγή - τέτοια διαφήμιση! Γράφοντας πάντα με πώρωση και εξοργιστικές γενικεύσεις - με παρόμοιο τρόπο που γράφει και η άλλη πλευρά. Τα σχόλια υβριστικά, υπεγενικευμένα τόσο, ώστε να θίγουν όλους όσους δεν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες τους - όλους τους διαφορετικούς δηλαδή! Όμως ποτέ δεν θίγουν την ουσία γιατί ο φασισμός έχει φωλιάσει για τα καλά μέσα τους . Με παράλογο και κυνικό τρόπο αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της κοινωνίας και του απλού λαού και στην ουσία σπρώχνουν τον κόσμο να ασπαστεί τον φασισμό γιατί από αλλού δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική πρόταση για τα θέματα αυτά. Υποκριτές και φασίστες συνάμα.

Ο Καμπούρης δεν θέλει να είναι ρατσιστής ούτε με τους ρατσιστές- Με την έννοια ότι ένας άνθρωπος που εκφράζει κάποιες απόψεις δεν χάνει την αξία του ως άνθρωπος. Δίνει βάρος στην αφετηρία του άλλου. Κάποιος που έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια που εκφράζονται ρατσιστικές απόψεις τις ίδιες απόψεις θα εκφράσει και αυτός μεγαλώνοντας. Αν τώρα αυτόν - που πιθανώς δεν είχε μέχρι στιγμής άλλα ερεθίσματα - τον ταμπελώσουμε ως ρατσιστή ή φασίστα το μόνο που πετύχαμε είναι να ισχυροποιήσουμε την ταύτιση του με αυτό. Όμως για τον άνθρωπο αρκεί μια στιγμή φωτός για να κάνει στροφή 180 μοιρών. Το ερώτημα λοιπόν είναι: εμείς μπορούμε να του χαρίσουμε αυτή τη στιγμή;

κείμενο από τον Καμπούρη: http://kampouristv.blogspot.gr/

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Λίγες Λέξεις

Τέξας 8/9/12
Οι παρακάτω αράδες διαβάζονται καλύτερα πατώντας πρώτα το play


Ανοίγεις μάτια. Καλημέρα σου παν να λες χωρίς να το νιώθεις όμως

δεν αισθάνεσαι όπως παλιά, στενάχωρη μιζέρια καθημερινός πόνος
και όλοι αυτοί που χρόνια σου λέγαν ότι ο έρωτας είναι δημιουργικός
είναι γιατί δεν ξέραν ότι μόνο στο σκοτάδι θα νιώθεις αληθινός
και εάν στην χαρά τους σου φαίνεται τόσο ψεύτικος ο γαλάζιος ουρανός
είναι γιατί εσύ ξέρεις ότι στο δικό σου γκρίζο δεν έχει θέση ο θεός
και ερωτεύτηκες μοναχικός το γκρίζο σιωπηλό του χρώμα
και συλλογίστηκες σκεπτικός ότι όλοι πατάμε στο ίδιο χώμα
όμως άμα ζήλεψες κάπου την χαρούμενη κατάντια τους
θυμήσου ότι η ζωή σου δεν ανήκει στα διαμάντια τους
έτσι διάλεξες να ζεις μέσα στο βουβό τίποτα των άλλων
γιατί κάπου ξεχάστηκε η σκέψη σου πριν φτάσει στα μονοπάτια των μεγάλων
και εάν εσύ ρωτάς ποιο είναι το τέρμα, και που άραγε θα μας βγάλει
τότε εγώ σου λέω σίγουρα κουράστηκες κι έχεις ήδη αλλάξει.

To track είναι του Αυλου από την ομάδα των Psychodrama

Λέξεις : Dj HoMiES

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Συγχρονοι Διογενηδες

Τέξας 28/08/12

Ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι. Κλειδώσαμε όλη μας την καλοσύνη μέσα στο μνήμα μαζί με την κακία και την αλαζονεία μας. Ξεχάσαμε πως είναι να μεγαλώνεις με τα λίγα, τα απλά αλλά και τόσο πολύτιμα πράγματα, την καλημέρα, το γεια σου, το ευχαριστώ...
Γίναμε τελικά αυτό που θέλαμε ή και αυτό κάπου ξεχάστηκε μάζι με τις 36 άτοκες δόσεις του στεγαστικού? Για ένα καλύτερο αύριο μας είπαν κάποτε.
Άραγε το καλύτερο πιο είναι? Ένα σπίτι που έχει σαν έννοια μόνο την υλική του κατασκευή; Ή μήπως η μισθωτή σκλαβιά μας του 9 με 21:00 ;
Πες μου αδερφέ μου δεν κουράστηκες και εσύ να ψάχνεις ανθρωπιά σαν σύγχρονος Διογένης; Και άμα δεν κουράστηκες και ελπίζεις ακόμα τότε να ξέρεις....Αυτοί οι κακόμοιροι την μουσική  απλά την άκουσαν, εσύ όμως την ένιωσες..

                            Ο Διογένης με το φανάρι του μάταια ψάχνει να βρει ανθρωπους

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας (28-29 Σεπτέμβρη)

"πρώτα ο μετανάστης, ύστερα εσύ...
η αλληλεγγύη μας απάντηση στον κοινωνικό κανιβαλισμό"

9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας
Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Παρασκευή 28
19.30: Εκδήλωση – Συζήτηση “Αυτοοργανωμένα εγχειρήματα”
22:00: LIVE – Birthday Kicks, Screaming Dead Balloons, Περσινα Ξινα Σταφυλια

Σάββατο 29
21:30: LIVE – Renovatio, Arma di scelta, Κιμωνας – Ηρωας, Los Mujeros.

A RHYME PAD + A PASSPORT TOUR

Τέξας 6/9/12

Οι Babylon Warchild είναι ένα τετραμελές συγκρότημα από το Toronto του Καναδά που δημιουργήθηκε το 2010. Γνωστοί για το μοναδικό style τους, κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεχωρίσουν στον χώρο της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Το group αποτελείται από τους: Unknown Mizery (emcee), Legimitate (emcee), Rumplestiltz (electric cello/producer) & Fresco P (emcee).
Οι Babylon Warchild έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Sadat X, Wordsworth, Tragedy Khadafi, C-Rayz Walz, Chief Kamachi, Reef The Lost Cau
ze, Lord Lhus και πολλούς άλλους. Επίσης, έχουν εμφανιστεί ζωντανά με καλλιτέχνες όπως: Onyx, Xzibit, Planet Asia, Snowgoons, Bizarre (of D12), Savage Brothers, Choclair, Saukrates, Thrust κ.α.

Στην ΑΘΗΝΑ το live θα γίνει στο 7SINS με ΕΙΣΟΔΟ 6 ΕΥΡΩ, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 και το line up θα είναι:
Babylon Warchild
Ψυχοδράμα07
Έκπτωτος Άγιος
on decks: DjHomies

Στον ΒΟΛΟ το live θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Το line up θα είναι:
Babylon Warchild
Τα μάτια των πνιγμένων
Smoka & Miss Zebra (Παράνοια)
on decks: DjHomies
http://www.youtube.com/watch?v=iUxs3rm-v6M
http://www.youtube.com/watch?v=YCO8aUDi8Yc
http://www.youtube.com/watch?v=q9rm2pOJyjQ
www.emptyhandedwarriors.com
www.hitandrap.gr
www.babylonwarchild.com
www.badnewsmelodys.blogspot.gr
www.4elements.gr

Οι Φωνογραφιτζήδες στο Μπαζαγιάζι!

    Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη έχει αλλάζει. Ο κόσμος έχει αλλάζει, τα χαμόγελα έχουν σβήσει. Δεν ακούς συχνά "καλημέρα". Όλο και περισσότερα αυτοκίνητα, όλο και περισσότερη φασαρία στους δρόμους, σκόνη, καυσαέριο σκουπίδια....
    Οι καταστάσεις ίσως, οι κοινωνικές ανακατατάξεις ίσως, η ξεφτίλα της εποχής του μάρκετινκ και του καταναλωτισμού....; Πολλά και διάφορα έχουν κάνει την "μικρή μας πόλη" να φαντάζει μεγαλούπολη και να είναι απόκοσμη ακόμα και για αυτούς που γεννήθηκαν εδώ. Πόσο μάλλον για αυτούς που κρατάνε γενιές σ' αυτή την πόλη και έχουν χαραγμένες τις ιστορίες των παππούδων τους και των προπαππούδων τους στη μνήμη τους μέσα από τις ιστορίες τους. "Τότε ήτανε δύσκολα χρόνια αλλά ο κόσμος χαμογελούσε" Πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει αυτή την φράση "κλισέ" αλλά νομίζω ποτέ δεν θα καταλάβουμε πως ήτανε πραγματικά τότε....
    Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στην πόλη που δε τα χτυπάει ο χρόνος. Η μάλλον υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε κάποια μέρη που αντιστέκονται στο χρόνο και θυμούνται την παλιά Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο την θυμούνται αλλά το νιώθουν και το αναπαράγουν στους υπόλοιπους. Εμείς με τους Φωνογραφιτζήδες πήγαμε σε ένα από αυτά τα μαγικά μέρη τις Σαλονίκης και όπως φαίνεται θα αράξουμε εκεί για καιρό.... Πήραμε τα όργανα στον ωμό και κάτσαμε σε ένα τραπεζάκι στο ουζερί Μπαζαγιάζι στη Στοά Μοδιάνο. Τα μεσημέρια θα είμαστε εκεί (2-5) οπότε σας περιμένουμε εκεί να ρθείτε και να τραγουδήσετε μαζί μας και να περάσουμε όμορφα πάνω απ' όλα!!
Τα μεσημέρια ομορφαίνουμε την siesta μας με μουσική από τους "Φωνογραφιτζήδες" σε όμορφα λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Στο ουζερί "μπαζαγιάζι" (στοά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη). 
Καθημερινά 14:00-17:00.
Μπουζούκι τρίχορδο: Παναής
Κιθάρα κλασσική: Κότσος
https://www.facebook.com/groups/bazagiazi/
https://www.facebook.com/beruderr