Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ένα χρόνο αέρα στα πανιά....

To 1ο cd των Περσινών Ξινών Σταφυλιών σήμερα έχει τα γενέθλια του! Κλείνει ένα χρόνο από τότε που το έφερε ο μεσόκοπος αέρας στα πανιά της πολύτεκνης αυτής οικογένειας. Το πιάσαμε στα χέρια μας και έκτοτε το δικό μου αντίτυπο μυρίζει ακόμα καινουργήλα μιας και έχω από τότε να το ξανανοίξω! Τελικά όμως τα κομμάτια του ταξίδεψαν σε πλατείες, σε πόλεις, σε στέκια σε τεκέδες… μέσα από τις συναυλίες και την αγάπη όλων εσάς που ερχόσασταν εκεί!!! 

Το ταξίδι όμως ακόμα συνεχίζεται στους δρόμους και στα πάρκα… Το 2ο cd είναι τώρα στα σπάργανα της ηχογράφησης και θα κάνει την εμφάνιση του με σβηστά φώτα αυτή τη φορά, αν όλα πάνε καλά μετά την καλοκαίρα….!!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«ΨΥΧ-ΑΓΩΓΗΣΟΥ» // ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ & ANIMANATION

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Σύλλογος Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης (ΣΟΨΥ) διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μία γιορτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας, μέσα από τις τέχνες, τη δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση.
Σκοπός της Γιορτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας, η εξοικείωση με την ψυχική νόσο και αποδοχή αυτής, με στόχο να καταπολεμηθεί το στίγμα του ψυχικά ασθενούς ατόμου.
Η Γιορτή «ΨΥΧ-ΑΓΩΓΗΣΟΥ» είναι μία ξεχωριστή ημέρα, καλλιτεχνική και δημιουργική, με τη συμμετοχή των ΜΚΟ της πόλης, Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε θέματα ψυχικής υγείας, δημιουργικών και καλλιτεχνικών ομάδων.
Η Γιορτή απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους, σε νέους και νέες, θεατρόφιλους, μουσικόφιλους και σε όλους τους πολίτες της πόλης. Στη γιορτή θα συμμετέχουν ενεργά τα μέλη του ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης, αντίστοιχοι Σύλλογοι από άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και άλλες δομές υποστήριξης για τη ψυχική υγεία.
Η Γιορτή θα πλαισιωθεί από εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής , έκθεση βιολογικών προϊόντων, παραστάσεις Μαύρου θεάτρου, Playback Theatre και Μαριονετών  Παράλληλα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν επιδείξεις Skateboard, χορό, ακροβατικά, βιντεοπροβολές και μουσικές συναυλίες από γνωστά συγκροτήματα της πόλης.
Ενώ ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους με πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια, κέφι και χορό.
Η Γιορτή είναι μία εκδήλωση ανοιχτή προς όλους με ελεύθερη συμμετοχή στις απογευματινές δράσεις. Οι μουσικές συναυλίες θα έχουν ένα χαμηλό αντίτιμο εισόδου, το οποίο και θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Θα εμφανιστούν τα Περσινά Ξινά Σταφύλια, οι Animanation, οι Paranaue και The Dreamers!
ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης
Πλατεία Δημοκρατίας 6
Ημιόροφος
54630 – Θεσσαλονίκη
Τηλ. fax: 2310522740
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Γιάννης Παπάζογλου 6942984230
info@sopsy-thessaloniki.gr

JAYA THE CAT @ ΞΑΝΘΗ (SUPPORT: ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ & SKARY FACE)

Η Πολιτιστική Εβδομάδα 2013 ξεκινά φέτος με live στο Αναγνωστήριο, την Παρασκευή 12 Απριλίου!

Οι Jaya the Cat με καταγωγή από την Βοστόνη (αλλά πλέον τόπο διαμονής το Άμστερνταμ)  έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια της περιοδείας τους σε όλη την Ευρώπη. Μια από τις στάσεις τους είναι και η Ξάνθη! Με έναν ιδιαίτερο reggae, ska, punk rock ήχο, έρχονται στο Αναγνωστήριο για να μας ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους. Βαριά ιστορία με albums από το 1999 και με το τελευταίο πέρσι (The Νew International Sound of Hedonism) είναι έτοιμοι για όλα! ;)

Από την άλλη, τα Περσινά Ξινά Σταφύλια. Το συγκρότημα ξεκινάει το 2000 σε ένα υπόγειο στη Βέροια. Πρώτο όνομα “Εκτός Εαυτού”, αργότερα “Έξω Φρενών” κι από το 2006, προκύπτουν τα “Περσινά Ξινά Σταφύλια”! Η μουσική τους είναι μία μίξη, από punk rock-hardcore και dirty ska-reggae ρυθμούς, μπερδεμένη με βαλκανικούς ήχους και ανατολίτικες μελωδίες. Το καλοκαίρι του 2010, το γκρουπ γίνεται πιο ενεργό, τα μέλη του πολλαπλασιάζονται, όπως και οι εμφανίσεις. Τον Απρίλη του 2012, κυκλοφορεί ο πρώτος επίσημος δίσκος, με τίτλο: “Αέρα στα Πανιά μας”, μία ανεξάρτητη παραγωγή και σύντομα, ξεκινούν ηχογραφήσεις και για νέο δίσκο. 

Όσο για τους ξανθιώτες Skary Face, σίγουρα κάπου θα τους έχει πάρει το μάτι σας.. Ska που σ’ανεβάζει, Reggae που δεν σε αφήνει αδιάφορο και Punk που είναι απλά Πανκ(ελληνιστί) και σε ξεσηκώνει από μόνη της. Επιρροές πολλές, από την ξένη αλλά και ελληνική σκηνή, με ήχους μοναδικούς και στίχους άμεσους, δραματικούς, πρόστυχους και κυρίως ειλικρινής. Μετά από συμμετοχές σε κορυφαία φεστιβάλ της χώρας αλλά και live που τους στιγμάτισαν οι Skary Face κυκλοφορούν το πρώτο τους LP με τίτλο “Skaring the Globe” το 2012.

Συνδιοργάνωση: rockmadness.gr, Decibel Productions
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μπύρα: 1€