Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Χτες στο λεω-φορείο....

Βαρέθηκα να ακούω τις γιαγιάδες στα λεω-φορεία να μυξοκλαίνε ότι τα παιδιά τους δεν έχουνε δουλειά και το μέλλον είναι αβέβαιο, και δεν έχουν ένσημα, και ότι τους έκοψαν τις συντάξεις, και δεν έχουμε λεφτά, και ότι δεν έχουνε λεφτά και ότι δεν θα 'χουμε λεφτά....
Ασταμάτητη γκρίνια από κάτι θείες που ψήφιζαν, τόσα χρόνια, το "Ζορό" και ο άντρας τους αγόραζε Γερμανικά αυτοκίνητα, και τα παιδιά τους γκατζετάκια ηλίθια σαν κι αυτά.
Που τα παιδιά τους σπούδαζαν ζωικής ή φυτικής παραγωγής στην Κωλοπετινήτσα, αντί να πάνε στο χωράφι, που ήδη είχαν, να δουλέψουν. Αλλά μόνο παίρναν τις επιδοτήσεις και αγόραζαν τρακτέρ και τζιπάρες για να πηγαίνουν για καφέ σε πανάκριβα beach bar στη Χαλκιδική. Που ξεπουλούσαν τις παραλίες μας σιγά, σιγά, με τη στάση αυτή και τώρα διαμαρτύρονται.
Νεόπλουτοι ελληναράδες καλώς ήρθατε στην δική μας τάξη (οικονομική)! Εμείς περνάμε μια χαρά τόσα χρόνια, γλεντάμε διασκεδάζουμε χωρίς ταξίδια στη Μύκονο, χωρίς χαζογκόμενες από πλαστικό, χωρίς κινητά αφής και άλλες πίπες.... Για να σας δω τώρα μαμάκηδες θα αρχίσετε πάλι να μυξοκλαίτε...;

~ 18/2/15, Κώτσος ~

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνάκος

by Pawel Kuczynski
Κάποιοι αργοπεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι εσύ ελληνάκο φοβάσαι μή χάσεις το ευράκι σου και μετά σου πάρουν iphone και mac και "αποκοπείς" από τον κόσμο. 
Bravo, τα κατάφερες! 
Είσαι αρκετά θλιβερός γι' αυτό τον κόσμο. 
Σου αξίζει η πιο μίζερη εκδοχή της "ενωμένης" Ευρώπης.

~ Κώτσος, 17/2/15 ~

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

~ Κρύο δωμάτιο ~

Ξύπνησα σε κάποιο κρύο δωμάτιο.
- Δεν ξέρω πως έφτασα ως εδώ. Είμαι σάπιος!
- Θα κάτσεις για φαγητό;
- Πρέπει να φύγω. Που είμαστε;
- Στην αμηχανία, στο να μη νιώθεις τίποτα.
- Χάσαμε τη μέρα, ξεγελάσαμε τις μοναξιές μας. Θέλω να εξαφανιστώ.
- Κάτσε.
- Δε θυμάμαι ούτε το όνομα σου...

~ 15/2/15, Κώτσος ~

Faceless by Christine Muraton

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Περί γκρι αποχρώσεων

Ναι καλά, άμα μας χαλούσε να βλέπουμε σαδομαζό ταινίες δε θα ήμασταν όλη μέρα στο διαδύκτιο, που είναι γεμάτο "ανωμαλίες" όλων των ειδών και γούστων. 
Αντίθετα θα βλέπαμε ακόμα τηλεόραση και τον αόρατο άνθρωπο στο star channel. 
Soft porno και διαφημήσεις για σερβιετάκια.... 
Τώρα με τόση τζάμπα πρέζα στον υπολογιστή, η τηλεόραση κατέντησε μπανάλ.

~ Κώτσος, 11/2/15 ~

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

We need knowledge

H τηλεόραση μόνο ψέματα λέει, το internet έπαψε να είναι αξιόπιστο... Η TV είναι μια συσκευή ξεματιάσματος και το PC ένα ψηφιακό μπουρδέλο.... Παλιά είχαμε ένα "μπανιστίρ ντουλάπ", τώρα δύο!! Πληροφορίες παντού, πουθενά γνώση.  Σαν ένα τραγούδι των one drop forward.... "We need knowledge and not information" 
~ Κώτσος, 4/2/15 ~
 

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Για της Πλάκας το γεφύρι

Με αφορμή το γεγονός για το γεφύρι που κατέρρευσε,
Μόλις έμαθα για το γεφύρι της Πλάκας οφείλω να πω ότι στεναχωρήθηκα. 1ον γιατί παρόλο που ήμουνα 5 χρόνια στην Ήπειρο, ποτέ δεν πήγα να το περπατήσω. Και 2ον γιατί πάντα με γοήτευαν τα πετρόχτιστα γιοφύρια αυτά. Μόνο και μόνο στην σκέψη του πόσοι άνθρωποι περπατούσαν από εκεί, ερωτευόντουσαν κρυφά, χορεύαν, τραγουδούσαν ακόμα και πεθαίναν... Ευτυχώς όμως έχω περπατήσει, έχω ερωτευθεί, έχω χορέψει, έχω τραγουδήσει σε άλλα εξίσου όμορφα γιοφύρια στην περιοχή.
Εκ μνήμης, από έναν Αρτινό παππού που γνώρησα στα φοιτητικά μου χρόνια, 
Η Ήπειρος είναι ευρέως γνωστή για την παράδοσή της στα πετρόχτιστα γιοφύρια από εποχές τουρκοκρατίας και πιο πριν. Οι τεχνικές και η γεωμετρία που χρησιμοποιούσανε ήταν εκ πείρας και κληρονομιάς από τους παλαιότερους. Μάλιστα σε κάθε περιοχή υπήρχε ένας πρωτομάστορας που δύσκολα θα μετέδιδε τις γνώσεις του σε κάποιον άλλο, παρά μόνο στον μαθητευόμενό του. Πολλά από αυτά τα γιοφύρια άντεξαν στα χρόνια με ακραίες καιρικές συνθήκες, σεισμούς κ.λ.π.. Ορισμένα κακοποιήθηκαν στο πέρασμα των γερμανικών στρατευμάτων από τα τανκς. Αυτό είναι επίσης ένα γεγονός. 
Ας ελπίσουμε να καταφέρουν να το αναστηλώσουν. Μακάρι να γίνεται.... Γιατί αυτή η τέχνη έχει χαθεί μαζί με τους πρωτομαστόρους του.
~ Κώτσος, 2/2/15 ~ 

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Χθες στη λαϊκή...

Eίχα ψωνίσει τα ζαρζαβατικά μου και άλλα συναφή για το απογευματιάτικο τσιπουράκι.Είχα πάρει και λίγα μανταρίνια καθότι είναι πετιμέζι αυτή την εποχή.Καθώς 'εκοβα τις βόλτες μου και ΄χαζεβα τους πάγκους,συνάμα ξεφλούδιζα κι ένα μανταρινάκι και να σου πετιέτε ο περίεργος:
- Καλά δε ντρέπεσε πετάς τις φλούδες κάτω?
- Ε και που να τις πετάξω  μιστερ απάνου?Θα μου ρθουν κατακέφαλα!
- Θα την πατήσει κανένας και θα πέσει.
- Φλούδα από μανταρίνι είναι μιστερ, όχι μπανανόφλουδα και στο φινάλε στη λαϊκή είσαι τι ήθελες να σου στρώσουμε κανα χαλάκι να περάσεις, γεμάτο φλούδες και υπολείμματα είναι κάτω!
- Φτου σου υποαναπτηκτε,τέτοια ανατροφή σου δώσαν.
- Άσε μας ρε μίστερ δε φτάνει που δε ψωνίζεις και πιάνεις τζάμπα χώρο, θα μας κάνεις και υποδείξεις!! Τράβα στη δουλεία σου να μην έβρεις το μπελά σου!

 ~ 1/2/15, Παναής ~