Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

"Το καταλάβατε το μάθημα?"


Καλές και οι απεργίες αλλά μάθετε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας πρώτα και μετά τα λέμε.....  Αυτό πάει σε όλα τα λαμόγια που όχι μόνο άφηναν την παραπαιδεία να υπάρχει, αλλά και την υποκινούσαν όλα αυτά τα χρόνια!! Δεν συμφωνώ με το σύστημα όπως λειτουργεί τώρα (στην ουσία και εγώ υποψήφιος δάσκαλος υποτίθεται ότι είμαι) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξέρω τι κουμάσια έχει η παιδεία σας!! Από το 1ο μέχρι το 3ο σκαλοπάτι....:

Στο 1ο είναι οι δάσκαλοι στα δημοτικά: οι περισσότεροι δεκάρα δε δίνανε μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.... 

- Το καταλάβατε το μάθημα?
- Μάλιστα κυρία! (χαμπάρι δεν πήραμε!) 
- Εντάξει τώρα ανοίξτε τα βιβλία σας και διαβάστε το επόμενο γιατί έχω μια δουλειά (να πάω να κάνω ένα τσιγάρο στην αυλή)!

Μετά στο γυμνάσιο-λύκειο σε ξεφτιλίζαν σε όλη την τάξη και λέγανε στο γονιό σου να κάνεις ιδιαίτερα ή να πας σε φροντιστήριο γιατί δεν παίρνεις από γράμματα λέει.... και αν δεν πας πανεπιστήμιο θα ρθει το τέλος του κόσμου! Το κόλπο απλό και επικερδές: τα εξηγούσαν όσο πιο ακαταλαβίστικα γινόταν για να σε μειώσουν και να αναγκαστείς να πας στο φροντιστήριο κάποιου συνάδελφου (εντελώς τυχαία...). Πραγματικά καταφέρατε να κάνετε μικρό "συναδελφικό" κύκλωμα μέσα στο ήδη σάπιο κύκλωμα της παιδείας! Ύστερα πριν καν πας στο 3ο σκαλοπάτι έκανες κι άλλα ιδιαίτερα (σχέδιο κλπ) λες και δεν ήταν δουλειά του σχολείου αυτό... 
 Στο 3ο σκαλοπάτι συνήθως οι καθηγητές πανεπιστημίου ήταν τουλάχιστον μορφωμένοι αλλά δυστυχώς πολλές φορές η μόρφωση γινόταν παραμόρφωση, ξερολισμός και υπεροψία! 

Κάθομαι και αναλογίζομαι: 6 χρόνια δημοτικό + 3 γυμνάσιο + 4 νυχτερινό λύκειο + 5 πανεπιστήμιο = 18. Τουλάχιστον 18 χρόνια χαμένα....? 
Όχι εντάξει μην είμαστε μηδενηστές! Αν ήταν έτσι τουλάχιστον σήμερα δε θα μπορούσα να γράψω αυτό το κείμενο.... και στη χειρότερη μπορεί και ψήφιζα τα Χρυσά Αυγά (χτύπα ξύλο)....

Kotsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου