Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Γράμμα από έναν Έλληνα βουλευτή (ή υπουργό).

Αγαπητέ μου ψηφοφόρε
Δεν ξέρω τι με έπιασε σήμερα, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σου μια που εσύ είσαι το στήριγμά και η πηγή της δύναμης μου.
Ποιος είμαι; Δεν έχει και μεγάλη σημασία. Λίγα χαρακτηριστικά θα σου δώσω και θα καταλάβεις αμέσως. Είμαι αυτός που βγαίνω τακτικά στο γυαλί. Συνήθως ωρύομαι απέναντι σε κάποιον άλλο όμοιό μου σε ένα παιχνίδι στημένο για να σε πείσω ότι διεκδικώ τα συμφέροντά σου. Είμαι αυτός που ψήφισα το μνημόνιο χωρίς να του ρίξω μια ματιά. Εγώ υποστήριζα την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων για να γίνει το μεγάλο φαγοπότι. Εγώ άφησα τα ολυμπιακά ακίνητα να ρημάζουν γιατί δεν είχα άλλο κέρδος απ’ αυτά. Εγώ πήρα τις μίζες από τη Siemens για να πληρώσω τους δημοσιογράφους να με βγάλουν στην τηλεόραση. Εγώ σε φόρτωσα με υποβρύχια που γέρνουν γιατί η υπογραφή μου αγοράστηκε ακριβά. Εγώ κοιμήθηκα στα έδρανα της βουλής γιατί το προηγούμενο βράδυ έτρωγα τα λεφτά σου στο ξενύχτι. Όταν οι αστυνομικοί σου έριχναν χημικά στο Σύνταγμα, εγώ έβλεπα στο φουαγέ της βουλής το ματς και περιέγραφα στους συναδέλφους μου το καινούριο μου το κότερο. Εγώ ήξερα τι γίνεται με το χρέος και δεν μιλούσα. Εγώ έδωσα «γη και ύδωρ» στους καναλάρχες γιατί ξέρω καλά ότι αν δεν το έκανα θα με έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Αυτό όμως δεν το λέμε γιατί είναι επικίνδυνο. Εγώ ψήφισα κάθε διάταξη που θα προσφέρει ασυλία σε μένα και τους ομοίους μου. Εγώ τους κάλυψα όλους είτε σε έκλεψαν, είτε σε αδίκησαν, είτε σε πάτησαν με το αυτοκίνητό τους γιατί ήξερα πως κι αυτοί θα κάνουν το ίδιο για μένα. Εγώ…εγώ…τελειωμό δεν έχει.
Τώρα ας δούμε ποιος είσαι εσύ: Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να πληρώσεις. Εσύ θα ξεχρεώσεις την χώρα από τα χρέη που της φόρτωσα. Εσύ θα δεις τα παιδιά σου να μαραζώνουν απ’ την ανεργία. Εσένα θα σου πάρουν το σπίτι γιατί σε απέλυσα και δεν έχεις να πληρώσεις τη δόση. Σου είπα ότι φταις και το πίστεψες. Εσύ θα πληρώνεις τους αστυνομικούς να με φυλάνε από την οργή σου. Εσύ είσαι αυτός που με πιστεύεις, που με ψηφίζεις. Εσύ θα στραφείς απέναντι στον διπλανό σου και θα του φορτώσεις την ευθύνη για την καταστροφή. Εσύ τα βάζεις με τους αριστερούς και είσαι πρόθυμος να καθαρίσεις κάποιον απ’ αυτούς γιατί η λογική τους σε έφερε σ’ αυτό το χάλι ή θέλεις να εξοντώσεις τους δεξιούς γιατί αυτοί είναι οι εκμεταλλευτές σου. Αν έχεις ένα κομπόδεμα στην άκρη, θέλεις να προχωρήσει η κρίση για να βρεθείς με κανένα ακίνητο στην κατοχή σου που θα το χάσει κάποιος πιο ταλαίπωρος από σένα. Αν έχεις κάποια εταιρία ονειρεύεσαι τη μέρα που θα σου δουλεύουν οι εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί. Αν πάλι είσαι απ αυτούς που πρώτοι θα την πληρώσουν αναρωτιέσαι πότε επί τέλους θα ξεσηκωθούν οι άλλοι για να τη γλιτώσεις. Εσύ θα κάνεις ότι σου πω. Έχω και εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον σου. Θα σας χωρίσω στα δυο και θα δώσω το σύνθημα. Θα πάρεις τα όπλα για να σφάξεις τον γείτονα σου που έτυχε να τον βάλω στο απέναντι στρατόπεδο. Όρμησε να τους φας καημένο αξιολύπητο ανθρωπάκι! Το μόνο που δεν θα κάνεις είναι να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί. Σήμερα θα αράξεις πάλι στην τηλεόραση και θα ακούσεις τις προοπτικές την οικονομίας που θα ανακάμψει σε ένα χρόνο και θα με πιστέψεις. Μήπως δεν με πίστεψες το 2010 , το 2011, ή το 2012; Γιατί να μην με πιστέψεις και τώρα; Έτσι κι αλλιώς δεν θυμάσαι παραπάνω από έξι μήνες και είσαι πρόθυμος να πιστέψεις ότι χαϊδεύει καλύτερα τα αυτιά σου. Σε κοροϊδεύω και τα χάφτεις, σε κλέβω και με εμπιστεύεσαι και όσο πιο πολύ το κάνεις αυτό τόσο σε σιχαίνομαι και σένα και τους ομοίους σου, τόσο μου ανοίγεις την όρεξη να σε βασανίσω κι άλλο κακόμοιρο καμπουριαστό ανθρωπάκι μες στη βλακεία βουτηγμένο. Σα να σε βλέπω, μόλις μυριστείς ότι έχω εξουσία θα έρθεις πάλι να καταθέσεις την αξιοπρέπεια σου για μια τόση δα εκδούλευση. Τρέξε πιάσε το τηλεκοντρόλ και χώσου μέσα στον καναπέ. Αυτά στα λέω γιατί απολαμβάνω την πλήρη υποταγή σου γνωρίζοντας ότι ούτε και τώρα θα αντιδράσεις. Εσύ είσαι το στήριγμά και η πηγή της δύναμής μου.
Μαυρομματάκης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου