Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

The Bionics (Reggae)

Οι BIONICS δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2013. Είναι μια ομάδα πέντε “βιονικών” μουσικών που με γνώμονα την λικνίζουσα κουλτούρα της καραϊβικής , θέλουν να κάνουν τους ιθαγενείς –και μη – λάτρεις της μουσικής να χορεύουν σε ρυθμούς που επιφέρουν το λεγόμενο «σπάσιμο της μέσης».
Το εργαλείο των BIONICS είναι ένα μεγάλο μπλέντερ στο οποίο βάζουν rock, pop και R n`B . Προσθέτουν στη συνέχεια punk, trip-hop και ανακατεύουν. Στη μίξη αυτή περιχύνεται μια παραδοσιακή και έξτρα αρωματική τζαμαικάνικη reggae σάλτσα. Στο απολαυστικότατο αποτέλεσμα που προκύπτει είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός καλομουσικοφαγάς ακροατής.
  • Dennis Κωσταντινίδης - φωνητικά και κιθάρα. Μετά από πολλά χρόνια ενεργής παρουσίας στην Αθήνα με τη μπάντα του «In A Testube», μακροχρόνια συμμετοχή στη Μπάντα Κοάλα του Ζακ Στεφάνου και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Φ.Πλιάτσικας και η Ε.Ζουγανέλη επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη χαρίζοντας το πλούσιο ταλέντο του στους BIONICS.
  • Ζήκας Δημήτρης – ντραμς - . Ενεργό μέλος των OneDropForward, με πενταετή συμμετοχή στα Μωρά στη Φωτιά και συνεργασίες με πολλές μπάντες της πόλης την τελευταία εικοσαετία. Δίνει πλέον ρυθμό και παλμό στους BIONICS.
  • Amira – φωνητικά. Ιδρυτικό μέλος των Fyah Fist (reggae soundsystem). Για 3 συναπτά έτη τους χάριζε τις φωνητικές της ικανότητες. Σήμερα τις απολαμβάνουν οι BIONICS και το κοινό τους.
  • Mr. Migiagi – Κιθάρα, φωνητικά. Το διαμαντένιο skanking της πόλης μας, ενεργό μέλος των OneDropForward. Aπό το Σεπτέμβριο μέλος των BIONICS.
  • Maquitto (MQ) – Mπάσο. Το μπάσο είναι το σημαντικότερο συστατικό μιας ρέγγε μπάντας και ο Maquitto ενεργό μέλος των OneDropForward για πάνω από μια δεκαετία το γνωρίζει και το κάνει με το σωστό τρόπο. Με συμμετοχές σε πανκ, ροκ και άλλες μπάντες εδώ και μια εικοσαετία συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μπλέντερ των BIONICS.

0:00 Karmacoma (Massive Attack cover)
4:13 Man down (Rihanna cover)
9:08 Safe from harm (Massive Attack cover)
13:02 Seven nation army (The White Stripes cover)
17:07 Under my skin (Neneh Cherry cover)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου