Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού


Όχι δάσκαλε δε θα στοιχηθούμε! Μας αρέσει να κοιτάμε τον άλλο στα μάτια κι όχι στις πλάτες. 
Όχι δάσκαλε δε θα θέλουμε να κάνουμε δυάδες! Είμαστε όλοι μια παρέα αλλά σύγχρονος και μοναδικοί ένας προς έναν.
Ούτε θα προσευχηθούμε δημόσια. Η προσευχή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.
Ούτε θα πάμε στην παρέλαση δάσκαλε. Η Μακεδονία δεν είναι ούτε ελληνική ούτε σκοπιανή ούτε Βουλγάρικη ούτε Αμερικάνικη. Δε με ενδιαφέρει δάσκαλε ποιανού είναι. Εμένα με ενδιαφέρει που δε σέβεσαι τον τόπο σου δάσκαλε και 12 χρόνια προσπαθείς  να το περάσεις κι αυτό σε μένα.
Γιατί με απομονώνεις από τους άλλους λαούς δάσκαλε; Γιατί τόσα ψέματα στο βιβλίο τις ιστορίας; Η ιστορία δάσκαλε δεν είναι ιερή. Η ιστορία είναι μεγάλη πουτάνα δάσκαλε. Μέσα στα κεφάλαιά της κρύβει τις χειρότερες σφαγές. Απάνθρωπες πράξεις από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα στους αιώνες. Είμαι μικρός για όλα αυτά άσε με να τα ανακαλύψω αργότερα. 
Σήμερα αποφάσισα να μην διαβάσω δάσκαλε και άμα με μαλώσεις θα κάνω κοπάνα. Θα πάω να παίξω όλη μέρα έξω στο δρόμο με το φίλο μου από την Αλβανία, το φίλο μου από την Ρωσία, την Τουρκία....
21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
Κάθε φορά που σκέφτεσαι κάτι κακό για τον διπλανό σου δώσε μια μπουνιά στο υποσυνείδητό σου. Κατέστρεψε όλα τα σχολικά τους πρότυπα που σου βάλανε στο κεφάλι από μικρό. Πρόσεχε όμως χειρότερος ρατσιστής είναι και αυτός που μισεί τους ρατσιστές. Εκεί είναι η λεπτή γραμμή που δεν πρέπει να περάσεις! Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να ξεφύγει από τα κλισέ τύπου "anti...".

Kotsos210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου