Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σκέψεις #3

    Αυτές οι σκέψεις και το άρθρο προέρχονται απ' τα βουνά του Μεξικάνικου νότου και είναι "Οδηγίες για να μετρήσεις την ζωή"… Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι πρέπει να ζεις το τώρα χώρις να σκέφτεσαι το μετά! Απλά να ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η καλύτερη!
    Αυτές λοιπόν είναι οι οδηγίες για να μετρήσεις την ζωή! Παίρνεις ένα κομμάτι σπάγκο, σε όποιο μέγεθος θέλεις και αρχίζεις να το βάζεις στη δεξιά τσέπη του παντελονιού σου μέχρι να συμβεί κάτι απ' τα παρακάτω: α) να γεμίσει η τσέπη σπάγκο, β) να κουραστείς να βάζεις σπάγκο στην τσέπη σου. Όταν συμβεί κάτι απ' τα δύο προαναφερθέντα, ή και τα δύο, περίμενε κάποιο βροχερό βράδυ. Τη στιγμή ακριβώς που η βροχή αρχίζει να είναι αβέβαιη για το αν θα πέσει ή όχι στη γη, βγαλ' το σπάγκο και πέταξε τον ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορείς, με μαγικές κινήσεις, και ταυτόχρονα ψιθύ-ρισε τα παρακάτω λόγια: "Κοιτώ, μετράω, υπάρχω, η ζωή". Αν έχουν ακολουθηθεί οι οδηγίες κατά γράμμα, ο σπάγκος θα παραμείνει ακίνητος στον αέρα για μερικές στιγμές πριν επιστρέψει στη γη ένα μάτσο νήματα. Μ' αυτόν τον τρόπο έχεις μετρήσει ένα κομμάτι ζωής. 
    Αν, παρ' όλο που έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες σωστά, το σκοινί δεν ανταποκρίνεται στα όσα είπαμε παραπάνω, μην ανησυχείς και δοκίμασε μ' άλλον σπάγκο. Καμιά φορά υπάρχουν και σπάγκοι που αρνούνται πεισματικά να μετρή- σουν τη ζωή (έχουν ήδη αρκετά προβλήματα λένε με το να δένουν μπότες, παπούτσια και άλλα απίθανα πράγματα).

K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου