Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την καταπολέμηση της εξάπλωσης του HIV, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, για την επίτευξη του σκοπού του, ο σύλλογος θα αγωνισθεί για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των οροθετικών και ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Θα εργαστεί επίσης για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρωπινών δικαιωμάτων τους.

Η «Θετική Φωνή» είναι μέλος σε διάφορες ομοσπονδίες μη-κυβερνητικών οργανώσεων, όπως το AIDS Action Europe, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ για το HIV/AIDS, η Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών, το HIV Europe και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο site του συλλόγου, θα διαβάσετε για τις διάφορες δράσεις που έχει δημιουργήσει έως τώρα, θα ενημερωθείτε για ότι απορία/ερώτηση μπορεί να έχετε για τον hiv, να ενημερωθείτε για τυχόν “επικίνδυνες” σεξουαλικές επαφές που μπορεί να είχατε, για επόμενες δράσεις του συλλόγου και πώς μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς, μπορείτε να πάρετε ψυχολογική και όχι μόνο δύναμη απο τον σύλλογο και ιδικά τα άτομα που βρίσκονται στην επαρχία και όχι μόνο.

Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο σύλλογος “Θετική Φωνή”, έχει βοηθήσει πάρα πολύ τους οροθετικούς που έχουν προβλήματα με το κράτος, με την εργασία τους, με δικαστήρια, με διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει σε κάποιους με τα νοσοκομεία κ.α.
Το site του συλλόγου είναι το εξής: positivevoicegr.blogspot.com

Όποιος ενδιαφέρετε για να γίνει μέλος στον σύλλογο οροθετικών “Θετική Φωνή” (οροθετικός ή μη οροθετικός), μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα στο παρακάτω link:
Αίτηση εγγραφής μέλους στη “Θετική Φωνή”

Όποιος ενδιαφέρετε για να γίνει εθελοντής στον σύλλογο οροθετικών “Θετική Φωνή” (οροθετικός ή μη οροθετικός), μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα στο παρακάτω link:
Αίτηση εγγραφής εθελοντή στη “Θετική Φωνή”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου