Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ναι δυστυχώς εισαι μαλάκας...

Γιατί τόσα χρονιά ψηφίζεις τα ιδία πρόσωπα-νοοτροπίες, γιατί σε βόλευαν. Γιατί άφησες τη πατρίδα σου να πνιγεί στην διαφθορά. Τα έβλεπες αλλά αδιαφορούσες. Έξαλλου στην δική σου αντίληψη έφταναν μονό αθώα μικρορουσφετάκια. Γιατί κοίταζες το δικό σου συμφέρον και την πελατειακή σου σχέση με τα κόμματα εξουσίας πάντα. Γιατί ηλίθια πίστευες ότι οι επιδοτήσεις είναι παντοτινή πηγή εύκολης αρπαχτής. Γιατί δεν ζητούσες απόδειξη από τον μάστορα η το μαγαζάκι "Έλα μωρέ μικροποσά ήτανε, και τι έγινε;" Γιατί δεν πλήρωνες τους φόρους σου... Από εσένα θα σωνόταν κοτζάμ κράτος! Γιατί καμάρωνες όταν η συντεχνία σου κέρδιζε προνόμια και επιδόματα εις βάρος άλλων. "Ας παλέψουν" έλεγες, "και αυτοί για τα δικά τους δικαιώματα!" Γιατί πίστευες ότι οι κουτόφραγκοι είναι υπερβολικά τυπικοί με τις υποχρεώσεις τους στις χώρες τους. Έστρεφες πίσω στο -έλεγες- "μπουρδέλο" αλλά δεν έκανες κάτι να το φτιάξεις. Γιατί νόμιζες ότι μονό δικαιώματα έχεις. Γιατί θεωρούσες ότι θα δανειζόσουν επ άπειρων. Εσύ δέχεσαι να δανείσεις π.χ. στον μπάρμπα σου και να σου κουρέψουν αυτά που εδάνεισες? Γιατι φόρτωνες τα ταμεία Ι.Κ.Α. κ.λ.π. με ψεύδη στοιχειά. Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα! Γιατί όνειρο σου ήταν να μπεις στο δημόσιο και κατά προτίμηση σε θέση που να μην εργάζεσαι -άνευ αντικειμένου εργασίας. Γιατί ζήλευες την ξαδέλφη σου που τα κατάφερε να μπει στο δημόσιο και στα 38 βγήκε με σύνταξη- μειωμένη αρχικά την αύξησε αργότερα ο Αντρέας (18+20=38...). - και καθότανε. Γιατί έμαθε με σεμινάριο η 86άχρονη γιαγιά σου κομπιούτερ. Γιατί έφερες βαμβάκι από τα Βαλκάνια, το παρουσίασες ελληνικό, να πάρεις επιδότηση και αυτό το έκανε το κράτος σου! Και εσύ έλεγες: "άμα είναι για το καλό της Ελλάδας... γιατί οχι;" Για την ευρωπαϊκή επιδότηση ρε γαμώτο... "να ξεγελάσουμε τους μαλακές Ευρωπαίους!" Και το αποδεχόσουν ως πατριωτικό να κλέβεις τους εταίρους σου. ΕΣΥ ο ξύπνιος! Γιατί φανατιζόσουν-ψήφιζες μιζαδόρος πολιτικούς - λαμόγια της κακιάς ώρας... Άλλα μαλάκας δεν ήσουν....; Είχες τους πολιτικούς που σου ταίριαζαν!
Αλλά ακόμα και τώρα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός εσένα -που είσαι μαλάκας! Φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, ο καπιταλισμός, αλλά όχι εσύ, ο μαλάκας, που τα έβλεπες, τα ζούσες, τα αντιλαμβανόσουν, τα αποδεχόσουν, τα έπαιρνες. Όσο ζούσες το όνειρο και την υπερβολή όλα ήταν καλά. Ήρθε ο λογαριασμός τώρα και θυμήθηκες οτι είσαι μαλάκας που ανεχόσουν να κυβερνούν διεφθαρμένοι μαλάκες. 
Έστω και τώρα σταμάτα να εισαι μαλάκας. Δες την αλήθεια κατάμουτρα. Κατανόησε που φταίει το σύστημα -ναι φταίει και αυτό- και διόρθωσε το. Δες ποια άτομα/κόμματα/σύνολα εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθεια σου και την εμπιστοσύνη σου και γάμησε τους. Αναγνώρισε και τις πάμπολλες δικές σου μαλακείες και πάψε να είσαι μαλάκας... Υπάρχουν χώρες που έχουν κρίση -συστημική ναι- αλλά σε μικρότερο βαθμό με μικρότερες επιπτώσεις στον πληθυσμό. Κάτι πιο σωστό θα έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια απο εσένα, εμένα και μην καταφεύγεις σε φτηνές συνομωσιολογίες γιατί απλά θα σε ξαναπώ μαλάκα.
D.S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου