Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

The Banksters


Οι Banksters είναι μια αγγλόφωνη Rock 'n' Roll μπάντα με εμφανείς αναφορές στο παλιό καλό Rockabilly και το Swing. Ο Κώστας και ο Μήτσος δημιούργησαν τους Banksters στις αρχές του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχα τη χαρά να ταξιδέψω μαζί τους στην Άρτα, σε ένα φεστιβάλ, όπου αν θυμάμαι καλά ήταν και η 1η τους εμφάνιση σε κοινό. Κάποια μέλη αλλάξανε ως τη σημερινή τους σύνθεση με τον Κώστα (ακορντεόν/φωνή), τον Μήτσο (ηλεκτρική κιθάρα/φωνή), το Γιάννη (ηλεκτρικό κοντραμπάσο) και το Θωμά (τύμπανα). 
Το όνομα «Banksters», λέξη σύνθετη, προκύπτει από την συγχώνευση των λέξεων “banker” και “gangster”. Υπεύθυνοι τραπεζικού εγκλήματος… Συνωμότες των κυβερνήσεων… Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα για ένα φεγγάρι είχε αλλάξει το όνομα του σε Roosters (κοκόρια) αλλά μέσα σε ένα χρόνο, το πολύ, επανήλθε στο παλιό.
Υπεύθυνοι πάσης φύσεως μουσικού εγκλήματος… Συνωμότες των πιο κεφάτων parties, εντυπωσιάζουν με την ενέργειά τους. Και κάθε εμφάνιση πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε ξέφρενο party καθώς τους αρέσει κι αυτούς να πίνουν και να διασκεδάζουν πράγμα που το διοχετεύουν απλόχερα και στον κόσμο. Τα παιδιά έχουν ηχογραφήσει ένα Demo το οποίο το κυκλοφόρησαν χέρι με χέρι το 2009. Τα κομμάτια του Demo μπορείτε να τα ακούσετε στο επίσημο myspace της μπάντας (myspace.com/thebanksters). 
Αυτό τον καιρό μπαίνουν σιγά, σιγά στο studio για νέες ηχογραφήσεις όπου πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ο 1ος τους δίσκος σε μορφή cd ενδεχομένως. Να τους ευχηθούμε καλή τύχη τόσο στο δίσκο, όσο και στις συναυλίες οι οποίες δε σταματάνε καθόλου τον τελευταίο χρόνο. Με βάση τη Θεσσαλονίκη και αρκετές εξορμήσεις σε άλλες πόλεις τους είδαμε να εμφανίζονται σε πολλά μέρη όπως στέκια, φεστιβάλ, μαγαζιά και πλατείες!


Ένα κομμάτι από το demo για μια 1η γεύση......:
....και ένα απόσπασμα από συναυλία για μια δεύτερη!:
Kotsos210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου