Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

1st EDESSYCHO FESTIVAL 7/9/12

Η αγάπη για τη μουσική αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν μια ανεξάρτητη ομάδα νέων από την Έδεσσα, στην πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα μουσικό φεστιβάλ στον τόπο τους.

Η αρχική ιδέα, που γεννήθηκε πριν δυο χρόνια, γίνεται πραγματικότητα αυτήν την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στο ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας, στην Έδεσσα. Στο «1st EDESSYCHO FESTIVAL», όπως το ονόμασαν, οι μουσικές θα είναι κυρίως balkan-ska-punk ενώ οι δύο από τις τέσσερις μπάντες που θα εμφανιστούν είναι Εδεσσαϊκές, καθώς ένας από τους στόχους της ομάδας είναι να δώσει βήμα σε νέους μουσικούς της πόλης.

Στη σκηνή θα ανέβουν οι Skaribas, Balguns, Baildsa και τα Περσινά Ξινά Σταφύλια. Οι Skaribas δημιουργήθηκαν το 2001 στην Έδεσσα. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 100 live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουν κυκλοφορήσει δύο cd, το “Αντιτουριστικό” (2007) και το “Εναλλακτικές μορφές φλερτ” (2010), καθώς και ένα dvd το “Kung-fu live” (2009). Από την αρχική σύνθεση (9 άτομα) οι πέντε παραμένουν ίδιοι, ενώ στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι πέντε. Η μουσική τους αποτελεί μίξη σκα, πανκ, ρέγκε, σόουλ, φανκ, χιπ χοπ, τζαμιν και πολλά άλλα.
Οι Baildsa, είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Ξεκίνησαν τις πρώτες συναυλίες τους περίπου το 2008 ενώ το πρώτο τους CD “United States Of Balkans” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011.
Mια μίξη, από punk rock-hardcore και dirty ska-reggae ρυθμούς, μπερδεμένη με βαλκανικούς ήχους και ανατολίτικες μελωδίες θα προσφέρουν στο κοινό της Έδεσσας τα Περσινά Ξινά Σταφύλια, μια οκταμελής μπάντα που ξεκίνησε το 2000, με άλλο όνομα, σε ένα υπόγειο στη Βέροια. Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε ο πρώτος επίσημος δίσκος τους, με τίτλο “Αέρα στα Πανιά μας”, μία ανεξάρτητη παραγωγή, ενώ σύντομα, θα αρχίσουν ηχογραφήσεις για νέο δίσκο.
Τέλος οι Εδεσσαίοι Balguns κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα ως μπάντα, αφού συγκροτήθηκαν και άρχισαν πρόβες μόλις αυτό το καλοκαίρι. Όπως φανερώνει το όνομά τους, η μουσική τους είναι κυρίως balkan, με επιρροές από ska, funk και punk.

Χρήσιμα:
Θέατρο Καβαλιώτισσας, Έδεσσα. 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.
Προπώληση: 7 ευρώ
Ταμείο: 9 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων (στα μπαρ: RIVER, BOBBY’S (ΟΙΩΝΟΣ) και DUOMO στην Έδεσσα, καθώς και στο μπαρ LA GENTE στην Αριδαία): 7 ευρώ. Στο ταμείο: 9 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου