Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Παραδοσιακά Κρουστά (οι ρυθμοί στο τουμπελέκι)

    Φέτος, όπως επίσης και το 2018, βρέθηκα στην Πολιτιστική Γειτονιά του Δήμου Νεάπολης-Συκέων να κάνω τα μαθήματα των παραδοσιακών κρουστών για ενήλικες. Τα κρουστά, κατά τη γνώμη μου, δίνουν την δυνατότητα σε κάποιον να μπει γρήγορα στον κόσμο της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, αρκεί να δοθεί απλά και μεθοδικά το όλο θέμα.
    Ο ρυθμός είναι παντού: στην καρδιά, στο περπάτημα, στην φύση, στις εποχές, στον τρόπο που ανασαίνουμε και ζούμε. Όταν κάποιος μπορέσει να κατακτήσει έστω και το ελάχιστο από τον ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής τότε όλα τα υπόλοιπα όργανα θα του φανούν πιο εύκολα, πιο προσιτά. Χώρια που η μουσική μέσω τις έκφρασης ξεδιπλώνει και ανοίγει τους ανθρώπους.
    Αν και κιθαρίστας αυτό το ταξίδι με έφερε πίσω στην σχολή μου στην Άρτα, που ούτε καν θα περνούσε τότε από το μυαλό μου, ως τέρμα ανέμελος φοιτητής, ότι θα διδάξω αυτό το μάθημα.
    Η καραντίνα με έκανε να σκεφτώ πως θα μπορούσα να κρατούσα για λίγο ακόμα το ενδιαφέρον των μαθητών. Έτσι το αποτέλεσμα είναι τα παρακάτω βίντεο.
Πατήστε στο παρακάτω link για τα βίντεο στο youtube:
Κώτσος Μαυροματάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου