Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία υποστήριξης FREE PUSSY RIOT

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, μαζί με το Charity Festival και το Block 33, σας προσκαλεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 22.00, στη συναυλία υποστήριξης της απελευθέρωσης τριών μελών του ακτιβιστικού, φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot, όπου τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθησαν και στη συνέχεια καταδικάστηκαν, ύστερα από δράση που πραγματοποίησαν μέσα στον ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Η δράση αποτελούσε ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην καταπίεση που ασκεί το καθεστώς του Πούτιν και τους ισχυρούς δεσμούς κράτους και εκκλησίας της Ρωσίας.

Στις 17 Αυγούστου τα μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για χουλιγκανισμό, παρ’ όλο που η δράση ήταν ειρηνική και δεν περιείχε βία.
Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου εκδικάζεται η έφεση και πλήθος οργανώσεων και καλλιτεχνών ανά τον κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις υποστήριξης. Η Διεθνής Αμνηστία ανακήρυξε τις φυλακισμένες ως "κρατούμενες συνείδησης".

Ελάτε και εσείς να υποστηρίξουμε τις PUSSY RIOT και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ στη συναυλία με το συγκρότημα "GO OVER 1000".

Στην εκδήλωση θα μαζευτούν υπογραφές οι οποίες θα παραδοθούν στο Ρώσικο Προξενείο, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, σε κοινή διαμαρτυρία με οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Σεπτεμβρίου, 22.00
LIVE οι "GO OVER 1000"

Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
Charity Festival

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - PUSSY RIOT ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Video υποστήριξης:

Επίσημη σελίδα υποστήριξης:
Διεθνής Αμνηστία
Change.org
Cause.com
Cause.com Οικονομική υποστήριξη
Avaaz.org

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

  • 21 Φεβ 2012 Ως δράση ενάντια στην επανεκλογή του Putin στη Ρωσία, πέντε γυναίκες μέλη του ακτιβιστικού φεμινιστικού punk-rock συγκροτήματος Pussy Riot, μπαίνουν στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, προσπαθώντας να γυρίσουν ένα τραγούδι σε βίντεο το οποίο ονόμασαν “Πανκ Προσευχή: Άγια Μαρία η Παρθένος διωξε τον Πούτιν/Punk Prayer: Mother of God Drive Putin Away". Στο τραγούδι αυτό μιλάνε ενάντια στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin παρακαλώντας την Παναγία να τον απομακρύνει και να γίνει φεμινίστρια, ενώ αναφέρονται και στον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλο Ι, συνδέοντας την εξουσία με την εκκλησία και την διαφθορά. Ο Πατριάρχης Vladimir Mikhailovich Gundyayev (Κύριλος Ι) υποστήριξε ανοιχτά τον Πούτιν στις εκλογές 2012 λέγοντας ότι είναι ένα "θαύμα του Θεού".Η δράση ήταν μη-βίαιη και δεν υπήρξε βανδαλισμός. Η ασφάλεια της εκκλησίας απομάκρυνε τα μέλη σε λιγότερο από ένα λεπτό. Την ίδια μέρα οι Pussy Riot ανεβάζουν το video: 
         
  • 26 Φεβ 2012 Το βίντεο προκαλεί αντιδράσεις στην Εκκλησία και η αστυνομία ανοίγει φάκελο εναντίον τους.
  • 3 Μαρ 2012 Συλλαμβάνονται τα μέλη Maria Alyokhina και Nadezhda Tolokonnikova.
  • 16 Μαρ 2012 Συλλαμβάνεται η Yekaterina Samutsevich. Όλες είναι κατηγορούμενες για χουλιγκανισμό και τους αρνήθηκε να βγουν με εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη χαρακτηριζόμενες ως επικίνδυνες για την κοινωνία.
  • 5 Aπρ 2012 Η Διεθνής Αμνηστία τις χαρακτηρίζει κρατούμενες συνείδησης και ζητάει την άμεση απελευθέρωση τους.
  • 17 Αυγ 2012 Tο αποτέλεσμα της δίκης είναι καταδικαστικό σε δύο χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για χουλιγκανισμό (!!!).
  • 21 Σεπ 2012 Απονέμεται το βραβείο LennonOno για την Ειρήνη από την Yoko Ono στις Pussy Riot ελπίζοντας στην απελευθέρωση τους. Το βραβείο αυτό δίνεται κάθε δύο χρόνια στα γενέθλια του John Lennon στις 9 Οκτωβρίου. Επιπλέον θα βραβευτούν η Rachel Corrie (ακτιβίστρια που σκοτώθηκε από Ισραηλινή μπουλντόζα προσπαθώντας να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου), John Perkins (γνωστός από τις "Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου"), Christopher Hitchens Δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός για το βιβλίο του "God is not Great".
  • 25 Σεπ 2012 Υποψήφιοι για το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Pussy Riot. Το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης απονέμεται κάθε χρόνο από το 1988 σε άτομα και οργανώσεις που διακρίθηκαν στη μάχη για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Το 2011 απονεμήθηκε σε ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης. φέρει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού φυσικού και αντικαθεστωτικού, Αντρέι Ζαχάρωφ.
  • 1 Οκτ 2012 θα εκδικαστεί η έφεση και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
[english]
Free Pussy Riot Thessaloniki Support Event: Sunday 30 Sep, 22.00 Block 33
Poster by Molly Crabapple, New York http://mollycrabapple.com/

1 σχόλιο:

  1. Για Τον Πουτσο Riot επρεπε να λεγονται... εκτος και αν το "Pussy" παραπεμπει στο "Εδω ο κοσμος χανεται και το μουνι χτενιζεται"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή