Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Killing The Past

Τεξας 24/09/13

Ειναι λιγα λεπτα που εχει μπει 19 Σεπτεμβρη και ο Παυλος Φυσσας aka Killah P πεφτει νεκρος απο δολοφονικο χτυπημα με μαχαιρι στο στομαχι και την καρδια. Ο δολοφονος γνωστος μελος του πολιτικου γραφειο της Νικαιας της χρυσης αυγης.
Ο Παυλος πρωτοεμφανιστηκε στην hip hop κοινοτητα απο το low bap group KAKA MANTATA το 1997. Στην συνεχεια ακολουθησαν οι Ανταρτα και καπου στο 2004 αποχωρει απο την low bap οικογενεια για να κανει τους  Rhymeshot και να αλλαξει το ψευδωνυμο του σε Κillah P (Killing the Past). Ακολουθουν σολο δουλειες αλλα και περιστασιακα γκρουπακια οπως οι  Τριπλετα και οι  Ε13.
Επισης περα απο τα groups ητανε απο τους ανθρωπους που ητανε πρωτοστατης στο Hip Hop 4 a Reason μια συναυλια η οποια εχει γινει πλεον θεσμος για οικονομικη βοηθεια σε ανθρωπους με προβληματα υγειας αλλα και συλλογικης δρασης για την βοηθεια των αστεγων της Αθηνας.

Σιγουρα το πρωτο πραγμα το οποιο μπορουσες να διακρινεις επανω του και παρα πολυ αμεσα μαλιστα ητανε η μπεσα του, η ντομπροσυνη του. Ητανε ενας ανθρωπος ο οποιος υποστηριζε τις ιδεες του με πραξεις και οχι μονο με λογια. Μεχρι το τελος, με οποιοδηποτε κοστος, ακομα και την ιδια του την ζωη οπως αποδειχθηκε... Σταθηκε ορθιος απεναντι σε 30 δολοφονους για υπερασπιστει τους φιλους του και τις ιδεες του. Οταν αυτα τα αποβρασματα, ειδανε οτι δεν μπορουν να τον λυγισουν (σωματικα και ιδεολογικα) κανουν την ανηθικη κινηση να του επιτεθουν με μαχαιρι. Δυο χτυπηματα απο μαχαιρι, ενα στο στομαχι και ενα στην καρδια και τα δυο με θανατηφορα τεχνικη (στριψιμο ωστε να προκληθει ακατασχετη αιμορραγια και να παει αερας στο τραυμα., γνωστη τεχνικη πεζοναυτων). Ακολουθει συλληψη του δραστη και ο Παυλος υποκυπτει στα τραυματα του μετα απο λιγο.
Ακολουθει  η γνωστη τακτικη βεβηλωσης του νεκρου απο τους δημοσιογραφους με αποκορυφωμα το πρωτο θΑΙΜΑ και τον δημοσιογραφισκο θεμο ο οποιος παρουσιαζε πριν μερικους μηνες στην εκπομπη του βουλευτες της ΧΑ σαν πρωτοτυπο του lifestyle...

Την επομενη μερα κιολας γινονται αντιφασιστικες πορειες και συγκεντρωσεις σε ολες τις πολεις, μικρες και μεγαλες. Ξαφνικα γεννιεται ενα συμβολο αντιστασης εναντια στην μαστιγα του νεοναζισμου που εχει εξαπλωθει σε ολη την Ευρωπη και κυριως την Ελλαδα. Συγκεντρωσεις, ομιλιες και εγκαινεια γραφειων φασιστοειδων ακυρωνονται σε ολη την χωρα. Ξαφνικα η κατηφορα για καποιους μοιαζει ανηφορα και ο κοσμος αντιλαμβανεται οτι μεχρι προτινος τα παιδια που κουβαλουσαν χριστιανικες εικονες και μοιραζαν συσσιτια για τα ματια του κοσμου δεν ειναι τιποτα αλλο παρα στυγνοι δολοφονοι. Οι πορειες συνεχιζονται σε ολη την ευρωπη και η  αλληλεγγυη ξεκιναει απο σχολεια και καταληγει σε γηπεδα. Περιπτεραδες στην Αμφιαλη για πρωτη φορα δεν δεχονται να κρεμασουν την φυλλαδα του μιστερ κομιστη σαν ενδειξη αντιδρασης, τα καναλια προσπαθουν να διαστρεβλωσουν την αληθεια αλλα η μανα του αδικοχαμενου να τους βαζει στην θεση τους.
Ακομα και η ελληνικη hip hop κοινοτητα  θα σκοτωσει το παρελθον της και μετα απο 17 χρονια μισους και αντιπαραθεσης, αυριο για πρωτη φορα θα καθισει στο ιδιο τραπεζι για να βγαλει κοινη ανακοινωση. Ενα σαρακι το οποιο ετρωγε καθε ελληνα hip hop ακροατη ο οποιος μεγαλωσε στα 90'ς ηρθε η ωρα να πεθανει. Killing the Past αλλωστε..

Ο Παυλος Φυσσας αφησε μια παρακαταθηκη για το αυριο. Μας θυμιζει πως ακομα και σημερα σε αυτους τους δυσκολους καιρους υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι, δεν φοβουνται, αγωνιζονται και στεκονται στα δυο τους ποδια εναντια σε καθε φοβο, για τα πιστευω τους, για τις ιδεες τους. Μας θυμισε οτι αξιζει να πολεμας με οποιοδηποτε κοστος. Ο Παυλος επεσε ομως οι ιδεες του μενουν εκει, ορθιες να μας θυμιζουν γιατι αξιζει να πολεμαμε και ο κοσμος αντιλαμβανεται πλεον την δυναμη που εχει για ενα καλυτερο αυριο. Killing The Past..
Τελος θα ηθελα να συγχαρω δημοσιως τους γονεις του Παυλου οι οποιοι παρακαλεσαν τον κοσμο να μην στειλει στεφανια στην κηδεια του γιου τους αλλα να στειλουν αυτα τα λεφτα στο χαμογελο του παιδιου. 


Σημερα εντελως τυχαια κλεινει ακριβως 1 χρονος απο την τελευταια φορα που τα ειπαμε.
Καλο Ταξιδι φιλε
Dj HoMiES

1 σχόλιο:

  1. ο παυλος φυσσας ηταν ενα ελευθερο μυαλο και αξιζει περισσοτερο απο τους φασστες της χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή