Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τα χριστούγεννα δεν είναι για όλους

Τα χριστούγεννα ανέκαθεν είναι η γιορτή που την χαίρονται κυρίως τα παιδιά, (τα πιτσιρίκια εννοώ μην μπερδευτεί κανένα μεγάλο παιδί) γιατί τους προσφέρει απλόχερα ένα φαντασμαγορικό θέαμα γεμάτο με πολύχρωμα λαμπάκια και στολίδια, άφθονα γλυκά, κάλαντα=φράγκα, χιόνι, δώρα, επισκέψεις σε συγγενείς = κι άλλα φράγκα και πάνω από όλα χωρίς σχολείο। Ε τι άλλο θέλει ένας πιτσιρικάς για να είναι ευτυχισμένος την περίοδο των χριστουγέννων να πιάσει και το πρωτοχρονιάτικο λαχείο?

Αντιθέτως για όσους έχουν αφήσει πίσω στο παρελθόν τα παιδικά τους χρόνια, τα χριστούγεννα τους φαίνονται μία από τα ίδια. Περιμένουν πως και πως να πάρουν το πενιχρό δώρο χριστουγέννων (όσοι παίρνουν ακόμα), και να τρέξουν να το καταναλώσουν σε διάφορα άχρηστα αγαθά κάνοντας το λεγόμενο shopping therapy που θα τους κάνει να νοιώσουν καλύτερα το πνεύμα των χριστουγέννων.


Αφού φάνε και πιούνε μέχρι σκασμού βλέποντας για εκατοστή φορά home alone 1, 2 και 3 και άλλα τέτοια αμερικάνικα απεριτίφ θα πάρουν σβάρνα όλα αυτά τα καταπληκτικά πολιτιστικά κέντρα (μπουζουκλερή) που η φιάλη αλκοόλ κοστίζει όσο θα κόστιζε αν αγοράζαμε όλο το βαρέλι Κι όλο αυτό για να ακούσουνε κάποιες δήθεν φίρμες που τις κανονίζουν οι δισκογραφικές.


Και να πληρώσεις και να ακούσεις τον ατάλαντο να κάνει το ψώνιο του...Είναι τρελός ο κόσμος!!
Ή θα στοιβαχτούν σε ένα μπαράκι στην κυριολεξία ο ένας απάνω στον άλλο χωρίς εξαερισμό και με μπόμπα ποτά, καθώς η ''κυρία'' θα ξερνοβολάει ρουκέτες στο ξημέρωμα όπως οι Αμερικάνοι στο Σαντάμ. Merry Christmas Miss...

Στο φινάλε δεν είναι ανάγκη να καταναλώσεις περισσότερο επειδή είναι χριστούγεννα ούτε και είναι δικαιολογία για να τρώμε και να πίνουμε μέχρι σκασμού, μπορούμε να το κάνουμε και άλλες μέρες, θα είναι εξίσου απολαυστικό....
Παρόλα αυτά θα προτιμήσουμε να πιούμε μέχρι σκασμού χωρίς δικαιολογίες.

Γι αυτό αν δεν είσαι πιτσιρικάς...
ΚΑΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου