Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Χειμωνιάτικο Τοπίο…


….πώς το υποδεχόμαστε??? Διανύουμε έναν πολύ αυθεντικό χειμώνα! Και μάλιστα την κατάλληλη περίοδο. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας χιονίζει. Σε αρκετές το έχει στρώσει. Ξέρω ότι αυτομάτως δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Μη με παρεξηγήσετε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να γράψω κάτι για αυτά. Ξέρω ότι υπάρχουν, τα βλέπω και με θλίβουν. Αλλά υπάρχει και τόση ομορφιά σε ένα χιονισμένο τοπίο!
Δεν ξέρω αν στην πόλη σου χιονίζει। Και απευθύνομαι σε σένα αναγνώστη! Αν χιονίζει παράτα τα όλα και έβγα έξω. Περπάτα στους χιονισμένους δρόμους. Βρες την τρέλα μέσα σου και πέσε στο φρέσκο, αφράτο, απάτητο χιόνι. Κυλίσου, κάνε πεταλούδες με χέρια και πόδια και άσε το αποτύπωμα του παγωμένου πισινού σου στον έδαφος. Μην είσαι ιερόσυλος. Βγάλε την κουκούλα. Πέτα την ομπρέλα! Αν θες βάλε ένα σκούφο, όσο πιο γελοίο τόσο το καλύτερο. Χώσε τα χέρια σου στο χιόνι, πλάσε μια μπάλα και πέτα την σε κάποιον. Αν είσαι μόνος, κοίτα γύρω σου και όλο και κάποιον θα δεις να κρατάει την ίδια μπάλα και να ψάχνει κάπου να την πετάξει. Παίξε χιονοπόλεμο. Στήσε έναν χιονάνθρωπο. Επιστράτευσε όση φαντασία κρύβεις να δεις με τι θα κάνεις τα μάτια και το στόμα. Τα χέρια είναι εύκολο. Το πιο πιθανό είναι να αποτύχεις. Αλλά κλάιν. Απόλαυσέ τη διαδικασία! Ποιος ξέρει πότε θα μπορέσεις να πάρεις τζούρα από τα παιδικά σου χρόνια?
Βγες βράδυ. Περπάτησε. Βρέξε τα πόδια σου. Απόλαυσε τη διαδρομή. Κάτσε κάτω από τη λάμπα του δήμου και βρες μια φωτογραφία. Κάτσε σε ένα ύψωμα και χάζεψε την ασπρίλα που ανοίγεται κάτω από τα πόδια σου! Χάζεψε με τον ροζ ορίζοντα! Κλείσε τα μάτια σου, κοίτα ψηλά και νιώσε τις νιφάδες να γεμίζουν το πρόσωπό σου! Και έπειτα ξεκίνα να γελάς! Γέλα σαν τρελός! Πιες μια γουλιά κονιάκ από το φλασκί που κρύβεις στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν σου. Κέρνα και τον φίλο σου! Κέρνα και τον περαστικό.
Κρίση ρομαντισμού? Δεν ξέρω τι με έπιασε.. Σιχαίνομαι το κρύο υπό νορμάλ συνθήκες..Χμ… Θα μου βάλω θερμόμετρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου