Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

report live Dilated Peoples salonica




Texas 4/2/12

Να μαι και πάλι στο σταθμό 10 χρόνια μετά από το τελεταίο μου live και να περιμένω το τρένο για Θεσσαλονίκη αφού ο χιονιάς δυστυχώς δεν με επέτρεψε να πάρω το rapmobile μου. Κάθοντας με τον Allas θυμήθηκα όλες εκείνες τις παλιές καλές μέρες που τα live ήτανε φωτιά. Nα καιο Σπύρος μαζί με τον Κωστή να φτάνουν και αυτοί για την αποψινή συναυλία των DiLAted Peoples.Μα πρωτού να φτάσω στην συναυλία να κάνω μια μικρή περίληψη για το συγκεκριμένο συγκρότημα.
Οι dilated peoples αποτελούνται απο τον Dj Babu, τον Evidence και τον Rakaa Iriscience. Μετά το platform ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δίσκοι Expansion Team (2001), Neighborhood Watch (2004) και τέλος το 2020(2006) όπως και μέσα στο 12 έχουνε ανακοινώση το Directors of Photography. Τους Dilated Peoples τους πρωτοέμαθα το 2000 όταν τσίμπησα το cd τους σε ένα μεταλάδικο(!!!) στην Θεσσαλονίκη καθώς έψαχνα για cd και δίσκους. Ήτανε η χρονιά η οποία είχανε βγάλει το πρώτο τους δίσκο το The Platform. Όταν το έβαλα να το ακούσω διαπίστωσα ότι μουσικά και στιχουργικά δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα hip hop συγκροτήματα της δυτικής ακτής παρόλο που ήτανε από το LA. Επίσης εντυπωσιάστηκα όταν είδα ότι ήτανε από τα λίγα συγκροτήματα που διατηρούσαν την αρχική ιδεολογία του hip hop έχοντας dj, και τι dj μάλιστα..
Το live έγινε στην αποθήκη του Μύλου από ένα κατάμεστο μαγαζί από 700 άτομα περίπου. Την συναυλία την ξεκίνησε ο Λόγος Απειλή ο οποίος τελικά βγήκε στην σκηνή με τους υπόλοιπους Απέχεις. Δυστυχώς όμως εμένα με άφησε παραπονεμένο αφού είπε μόλις ένα τραγούδι από το ''Aλλα λόγια να μισιόμαστε''. Την σειρά είχε ο 12ος πίθηκος με τον Hatemost όπου είναι τελείως χάσιμο χρόνου να μιλήσω για αυτούς.
Ο πρώτος ο οποίος ανέβηκε στην σκήνη ήτανε ο Dj Babu για να ακολουθήσει ο Evidence και τέλος ο Rakaa. Είχα ακούσει από παιδιά στην Αθήνα όταν έπαιξαν το 2001 ότι οι dilated έχουνε μια μοναδική επαφή με τον κόσμο στα live. Πραγματικά χαίρομαι που τα λόγια βγήκαν αληθινά. Η επαφή και η επικοινωνία που έχει το συγκεκριμένο συγκρότημα με το κοινό την έχω δει σπάνια. Σε κάθε τους κομμάτι κατάφερναν ακόμα και την πιο απαλή μελωδία να την κάνουν να ακούγεται σαν οπλοπολυβόλο. Ακούστηκαν τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους όπως work the angles, worst to come worst,love and war,u can't hide u can't run,this way αλλά και από τον προσωπικό δίσκο του Evidence , cats and dogs ο οποίος κυκλοφόρησε μέσα στο 2011. Ο Dj Babu στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για την φήμη που τον διακρίνει σαν dj και το απέδειξε και solo κάποια στιγμή με scratches και beat jungling τα οποία μόνο η ομάδα των Beat Junkies μπορεί να τα κάνει.
Οι dilated peoples άφησαν τις καλύτερες εντύπωσεις στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά επίσης καλές εντυπώσεις άφησε και ο κόσμος στο συγκρότημα το οποίο δήλωσε ότι δίνει υπόσχεση ότι του χρόνου μάλλον θα τους ξαναδούμε.
Τέλος εκτός από απίστευτο συγκροτήμα απέδειξαν ότι είναι και απίστευτοι άνθρωποι αφού στο τέλος ο ίδιος ο rakaa με ευχαρίστησε για την υπομονή μου διότι είχα δανείσει σε 2 κοπέλες τον μαρκαδόρο για να υπογράψει τα εισητηρία τους!
Ελπίζουμε να τους δούμε το δυνατόν συντομώτερο.


Ευχαριστω όλα τα παιδιά που είμασταν μαζί (allas,suk,nour,daver,σπυρος,κωστας,sia,djcron)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου