Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Panikos - Awakening from Lethargy (2011)

   
   Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου LP δίσκου των ΠΑΝΙΚΟΣ με τίτλο ''Το ξύπνημα από το λήθαργο'' (Awakening from Lethargy) θα γράψω λίγα πράγματα για το πως αντιλαμβάνομαι τη μουσική τους.

   Οι ΠΑΝΙΚΟΣ είναι μία από τις παλαιότερες εν ενεργεία diy h/c punk μπάντες. Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1988 και ο ήχος τους από την αρχή ήταν ξεχωριστός,  h/cpunk θα το αποκαλούσα με βαθιά κοινωνικοπολιτικό στίχο και πολύ γρέζι στη φωνή. Ομολογουμένως ο ήχος τους τότε, στο 1ο demo τους θύμιζε πιο πολύ punk καταστάσεις αντιθέτως με τα επόμενα που κυκλοφόρησαν, που στο ήδη h/c punk σκηνικό προστέθηκαν επιλεκτικά ατμόσφαιρα και ψυχεδέλεια με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έναν εκρηκτικά ατμοσφαιρικό ήχο. Όλα αυτά τα συναντάμε από τα μέσα του '90 και μετά σε κάποιες κυκλοφορίες με τραγούδια «ύμνους» όπως το «όλα για το χρήμα» και «where is the freedom» . Δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε λιγότερο ατμοσφαιρικά κομμάτια όπως το «ψεύτες», «σκατοκοιλαράδες», «νύχτα ταραχών»(εμπεριέχεται και στο καινούριο LP).  

   Ο νέος τους LP δίσκος περιέχει έξι τραγούδια,  τέσσερα παλιά κομμάτια σε νέες ηχογραφήσεις και δύο καινούρια στο ίδιο ύφος και με περισσότερα εφέ.Ο ήχος τους πλέον είναι πιο γεμάτος με πολύ ωραίες κιθάρες Σε κάποια κομμάτια όπου χρειάστηκε προσαρμόστηκαν οι στίχοι για να ταιριάζουν στην εποχή μας, σε σχέση με την εποχή που τα είχαν  πρωτοκυκλοφορήσει σε demo  Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2011 σε 500 κόπιες μαύρου βινύλιου εμπεριέχοντας  ένθετο με τους στίχους σε ελληνικά και αγγλικά και αφίσα. Οι ηχογραφήσεις έγιναν το καλοκαίρι του 2009. Δυστυχώς εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα.  Επίσης έχουν κάνει άλλες δύο κυκλοφορίες στο παρελθόν  ένα 7'' το 1993 και ένα split LP με τους Γερμανούς WWK το 1996.

track list: 
1.Νεκροί
2.Αντισταθείτε
3.Νύχτα ταραχών
4.Το ξύπνημα από το λήθαργο
5.Βουλιάζουμε
6.Πατρίς

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link.
Καλή ακρόαση λοιπόν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου