Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Περσινά Ξινά Σταφύλια

Τα "Περσινά Ξινά Σταφύλια" είναι μία παρέα φίλων από τη Βέροια. Το 2000, γνωρίζονται οι Γιάννης (κιθάρα), Μανώλης (φωνή), Χάρης (πλήκτρα) και σ'ενα υπογειάκι, σχηματίζουν τους "Εκτός Εαυτού", μία garage-punk μπάντα, με ελληνόφωνο στίχο. Ωστόσο, η ιδέα και το υλικό για το συγκρότημα, υπήρχε από τα τέλη της δεκαετίας του 90'. Το 2003, έρχονται στο σχήμα: οι "Ίδης" στο μπάσο και "Momos" στα τύμπανα. Ηχογραφούν στα «πρόχειρα», ένα Demo με 5 κομμάτια στα "Sadam Studio" (χωρίς τα κατάλληλα μέσα ηχογράφησης), για να ακολουθήσουν τα πρώτα live στην πόλη, μαζί με άλλα τοπικά group. Στη συνέχεια, η μπάντα σκορπίζει (λόγω δουλειών, σπουδών κλπ.), κι έτσι, έρχεται μία περίοδο αδράνειας. Παρά τις δυσκολίες της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που τους χώριζε, αποφασίζουν να συνεχίσουν τη φάση, ενώ μετονομάζονται σε "Έξω Φρενών", λόγω συνωνυμίας.

Το Καλοκαίρι του '06, έρχονται οι μεγάλες αλλαγές στο συγκρότημα. Αλλάζουν ξανά όνομα, αυτή τη φορά σε "Περσινά Ξινά Σταφύλια", το οποίο και διατηρούν τελικά! Γράφουν καινούργια τραγούδια και νέα μέλη έρχονται: o "Blood" στην τρομπέτα και o "2.10" στην κιθάρα και τα κρουστά, βάζοντας παράλληλα στον ήχο τους, στοιχεία από Rock "n" Roll, Ska και Reggae. Η Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον, ο νέος τόπος συνάντησης της μπάντας και πραγματοποιούν σποραδικά συναυλίες (σε πανεπιστήμια, πάρκα, στέκια, κλπ.). Την άνοιξη του 07', ηχογραφούν στα "Triangle Studio", ένα Demo με τρία κομμάτια, για να ακολουθήσουν συναυλίες, μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι, μαζί με ένα νέο μέλος, το Δήμο στα κρουστά. Το Σεπτέμβριο του 2008 όμως, ο στρατός, οι δουλειές και οι σπουδές, τους χωρίζουν για ακόμη μία φορά... 

Τον Ιανουάριο του 2010, η παρέα ξαναενώνεται, έρχεται ο "Cozy" στο σαξόφωνο (τενόρο-άλτο) και ξεκινάνε όλοι μαζί πρόβες στη γενέτειρα της μπάντας, τη Βέροια. Ακολουθούν συναυλίες, με την πολύτιμη βοήθεια του "Άλεξ" και του "Μπάμπη" στον ήχο. Άπο το Οκτώμβρη του 2010, ξεκινάει μια σειρά ηχογραφήσεων, παλιών και νέων κομματιών στα "Laternative Studio", για το πρώτο studio album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το πρώτο μισό του 2012. Ενώ παράλληλα, πραγματοποιούν live σε (Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Νάουσα, Ξάνθη κ.α.). Από τον Οκτώβρη του 2011, ένα ακόμη "σταφύλι", ο Λιάκος στο τρομπόνι, έρχεται στην παρέα.

Μέλη:
Manolo 01: Vocals
Johnny SDR: Guitars/Backing Vocals
Idis: Bass/B.Vocals
Momos: Drums/B.Vocals
Blood: Trumpet/B.Vocals
Kotsos 2.10: Guitars
Cozy: Tenor/Alto Saxophone
Liakos: Trombone
Cherry: Sound Enginner

1 σχόλιο: