Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Όχι κέρδος από DIY κυκλοφορίες

    Πριν από μερικές μέρες αλλά και σήμερα το πρωί πάλι παρατήρησα κάτι που δε θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω αλλιώς εκτός από αισχροκέρδεια, από εκμετάλλευση πνευματικών δικαιωμάτων και ηλιθιότητα όλων αυτών που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα τα μουσικά είδη για να βγάζεις φράγκα και γενικά προς εκμετάλλευση.

  Όταν κάποια μπάντα κυρίως από τον diy χώρο βγάζει σε κυκλοφορία κάποιο βινύλιο LP, 10'', 7'' αυτομάτως επειδή οι κόπιες είναι πάντα πολύ λίγες λόγο μεγάλου κόστους παραγωγής του βινυλίου(σε σχέση με το cd) τείνουν να γίνονται συλλεκτικά. ΟΧΙ όμως με τον τρόπο που νομίζουν μερικοί, δηλαδή να προλαβαίνουν να αγοράζουν κάποιες κόπιες από αυτά στην τιμή κόστους, που το δίνουν τις περισσότερες φορές οι μπάντες και αυτοί να το μεταπωλούν υπερκοστολογώντας το τουλάχιστον 4-6 (ίσως και περισσότερο) φορές από την αξία τους, γνωρίζοντας ότι έχει εξαντληθεί από τα σημεία διανομής. Για να σας δώσω κάποια παραδείγματα, σε γνωστό site μεταπώλησης διαφόρων προιόντων είδα αναρτήσεις από κάποιον συγκεκριμένο μπάσταρδο ο οποίος πουλούσε τα 2 καινούρια 7'' των Stress σε τιμή 60€. Δεν είναι μπάσταρδος επειδή πρόλαβε και τα αγόρασε πριν 2 μήνες σε τιμή σίγουρα κάτω των 20€ ενώ εγώ όχι, αλλά επείδή τα μεταπουλούσε στην τιμή των 60ευρώ!!!!!

   Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι να πουλάς κάτι τέτοιο τόσο ακριβά όταν μουσικές τέτοιου είδους  απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν θα έδιναν  60€ για δύο 7'' όποια μπάντα και αν είναι αυτή.
   Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι να πουλάς κάτι τέτοιο τόσο ακριβά όταν μουσικές τέτοιου είδους δεν είναι για να φέρνουν φράγκα στην τσέπη μας αλλά για να μας πούνε  5 πράματα.
   Αλλά έτσι είναι αν έχεις σκατά στο μυαλό και δύευρα στα μάτια δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τέτοιες καταστάσεις.
  
  Γι' αυτό παροτρύνω όλους όσους διαβάσουν αυτό το άρθρο να μην πέσουν θύματα τέτοιων κερδοσκόπων αλλά να ψαχτούν καλύτερα, σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που  τα διανέμουν όπως πρέπει με μια μικρή επιβάρυνση στην αρχική αξία λόγω μεταφορικών εξόδων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου