Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

14/01/12 - Deus Ex Machina @ 8ball, Πάνκρεας @ Βιολογικό

To Radio Room και οι Φωνογραφιτζήδες πήγαν στο Live των Deus Ex Machina χτες στο Eightball στα παλιά λαδάδικα... Αρχικά το μαγαζί έμοιαζε άδειο, καθώς στην αφίσα έλεγε 20.30 ότι ανοίγουν οι πόρτες, και ποιός να βγει τέτοια ώρα... Εμείς φτάσαμε κατά τις 9 και κάτι, και το live ξεκίνησε με τους "Clerks Conpiracy" γύρω στις 9.30. Σιγά, σιγά το μαγαζί άρχισε να γεμίζει. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Clerks δε μας έκαναν και τρελή εντύπωση αλλά ούτε και κακή καθώς οι πρώτες μπύρες κατέβηκαν σαν νεράκι μέχρι να βγούν στη σκηνή οι Deus και ανοίξει η λαθραία γράπα που είχαμε στο τσεπάκι...
Η Αθήνα για μια ακόμα φορά μας δίδαξε πως πρέπει να παίζεται το αγγλόγωνο punk! Αν και τελευταία το hardcore έχει μπει για τα καλά στον ήχο τους, θεωρούνται από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες και το αποδεικνύουν σε κάθε τους εμφάνιση! Εγώ προσωπικά δε τους είχα δει ποτέ σε live και χτες μπορώ να πω ότι με τρέλαναν. Ο δυνατός ήχος των "Deus Ex Machina" μας πήρε τα μυαλά. Οι κιθάρες σε καθήλωναν και τα μπασο-τύμπανα τους σε ξεσηκώναμε για τρελό πόγκο. Γενικά υπήρχε καλή ατμόσφαιρα από την αρχή, αν εξαιρέσεις τον εξαερισμό που μας είχε κάνει σαν κρέατα στο ψυγείο του χασάπη τις γειτονιάς (!) αλλά έπεσε πολύ χορός οπότε ζεσταθήκαμε μετά. Ο τραγουδιστής κατέκτησε από τα πρώτα τραγούδια το κοινό το οποίο τον αποθέωνε και τον κρατούσε στον αέρα σε αρκετά κομμάτια κάνοντας το stage diving παιχνιδάκι. Playlist δε θυμάμαι καθώς από το πολύ πιοτό ξεχάσαμε και το όνομά μας εκει μέσα. Ακούστηκαν όμως τραγούδια παλιά όπως το "insight", "execute", άλλα πιο πρόσφατα όπως το "love song" και "war" και δύο καινούριες διασκευές από το νέο 7ιντσο, "38mm" και "μπασταρδοκρατία"! Το οποίο πήρε το μάτι μου σε κάποια φάση όταν φέυγαμε αλλά στην τσέπη μας είχανε μείνει μόνο κάτι ψιλά για μπύρα από το μπαρ του βιολογικού καιθώς ακόμα και η γράπα είχε τελειώσει.
Η βραδιά συνεχίστηκε εκεί καθώς κατά τις 12.30 είχαμε φύγει από το μαγαζί με τρελά κέφια και όρεξη να δούμε όλη την παρέα του Τέξας και τους "Πάνρεας" τους οποίους τους προλάβαμε στο τσακ λίγο πριν κουρδίσουν τα όργανα. Τους Devrants δεν τους προλάβαμε αλλά δε τα βάψαμε και μαύρα. Παρόλο τα τεχνικά θεματάκια στα τύμπανα οι βεροιοτάδες, αλκοολικοί, Πάνκρεας μπήκαν με ένα καινούριο ορχηστικό, κέφι υπήρχε αρκετό ακούσαμε γνωστά "χιτάκια" όπως "στο μυαλό μου", "peter punk", "προπαγάνδα", "αυτό που είμαι", "προβληματικά παιδιά", καινούρια όπως "λύκοι στην πόλη" και "οι τεξανοί" και διασκευές όπως "στη γη της λιλιπούτ" και άλλα.
Ακολούθησαν οι Στίγμα και οι Infest όπου σιγά, σιγά αρχίσαμε να χάνουμε το φως μας από τη παραζάλη. Τέλος πάντων, συμπερασματικά αξίζει περισσότερο ένα Σαββατόβραδο στη Σαλονίκη όταν συνοδεύεται από ένα ή ακόμα καλύτερα και δύο σκληρά live! Όσο υπάρχει punk-rock σκηνή και δυνατά live εμείς θα αποφεύγουμε τις απλές εξόδους σε κλασικά μαγαζιά όπως ο διάολος το λιβάνι, ο αλκοολικός το Μεταξά και η πουτάνα την αγαμία! Hasta Luego Amigos!

Το νέο single 7″ περιέχει 2 τραγούδια διασκευές, το "38 χιλιοστά" από τους "Αδιέξοδο" (2 μέλη των Αδιέξοδο παίζουν στους Deus) και το "Μπασταρδοκρατία" των "Γενιά του Χάους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου